FALS TESTIMONI

Els Mossos detecten tres casos de simulació de delictes a Santa Coloma per cobrar de les companyies d'assegurances

Els investigats denunciaven haver patit un robatori amb violència per rebre indemnitzacions

zentauroepp49542716 17 06 2019 cotxe dels mossos  barcelona sociedad catalu  a e190824154236

zentauroepp49542716 17 06 2019 cotxe dels mossos barcelona sociedad catalu a e190824154236 / ARCHIVO

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra van detenir una persona i en van denunciar dues més a Santa Coloma de Gramenet per haver simulat delictes comesos entre el juliol i el setembre i denunciar-los falsament per cobrar de les companyies d’assegurances. 

Un jove va denunciar que li havien robat de manera violenta un telèfon al festival Sónar, però en realitat havia patit un furt a Santa Coloma. 

El denunciant va situar el robatori quan el seu telèfon ja havia sigut recuperat i els autors dels furts havien quedat detinguts. 

Una altra persona va denunciar que els lladres l’havien agafat i l’havien intentat ofegar en una porteria i li havien robat el telèfon, però després va confessar que tot era mentida.

En el tercer cas, la víctima va dir que li havien fet una estrebada del bolso des d’un ciclomotor i que havien utilitzat les seves targetes de crèdit. 

Els agents van detenir els autors del robatori i certament van utilitzar les seves targetes, però les declaracions dels detinguts i la investigació van confirmar que no va ser cap estrebada, sinó el furt d’una bossa en un centre mèdic on la persona denunciant feia rehabilitació. Els investigadors van detenir la víctima per simulació de delicte.

Cada vegada més, els investigadors detecten aquesta mala pràctica, generalment perquè durant l’entrevista amb el denunciant o bé amb altres testimonis cau en contradiccions, incongruències o bé admeten finalment la veritat. 

També perquè la investigació demostra que els fets que es relaten no s’han produït mai o no han passat com han explicat.

Notícies relacionades

Tots els casos ja es troben en mans del Jutjat de Santa Coloma a l’espera de judici.

Més notícies de Santa Coloma