TORNADA A L'ESCOLA

Santa Coloma exigeix a la Generalitat el «funcionament immediat» del nou institut ubicat al Raval

El Departament d'Educació no ha acabat la instal·lació dels mòduls provisionals i els primers dies les classes s'impartiran a l'Escola Oficial d'Idiomes

eoi2

eoi2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dijous 12 de setembre comença un nou curs escolar amb la posada en marxa dels més de 30 centres educatius de què disposa la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. 

Entre aquests, iniciarà les classes el nou Institut Santa Coloma, que, fins a la construcció definitiva de l’edifici, ja prevista al barri del Raval, se situarà en mòduls provisionals instal·lats en un espai ubicat a l’encreuament entre els carrers d’Anselm de Riu i Víctor Hugo. 

No obstant, les obres d’aquests mòduls provisionals no han sigut finalitzades, per la qual cosa s’ha hagut de buscar una alternativa per pal·liar la necessitat educativa a la zona. Una situació que no ha agradat al consistori, que n’ha responsabilitzat directament la Generalitat.

No s’han finalitzat les obres

En un comunicat, l’Ajuntament de Santa Coloma ha explicat que el Departament d’Educació de la Generalitat, «responsable únic i directe de la instal·lació i adequació d’aquests mòduls», ha comunicat al consistori que, a causa que no han finalitzat les obres, «els primers dies de classes es faran de manera provisional a l’edifici de l’Escola Oficial d’Idiomes»,que està situada a escassos cent metres dels mòduls. 

El centre educatiu ha fet la comunicació oportuna a les famílies i hi ha tingut una reunió per poder aclarir detalls sobre l’inici del curs. En aquesta reunió també hi ha assistit l’Ajuntament per poder explicar a les famílies com s’han desenvolupat els treballs que han anat a càrrec dels serveis municipals.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha denunciat la seva «total disconformitat» amb aquesta situació, ja que ha complert els compromisos que havia d’assumir amb el Departament d’Educació i la comunitat educativa. 

Aquests compromisos van ser la posada a disposició i adequació del solar per a la col·locació dels mòduls, que s’ha fet durant els mesos de maig i juny, i la preparació de les escomeses perquè els mòduls tinguin llum i aigua. A més, l’Ajuntament es va comprometre amb la comunitat educativa a millorar l’entorn de l’Institut i ho ha fet, per la qual cosas’ha urbanitzat l’espai amb noves voreres i, una vegada acabi l’entrada i la sortida de camions al solar, es procedirà també a millorar l’accés adaptat i a la pavimentació dels voltants.

Durant tot el curs passat, el consistori explica que «va exigir» a la Generalitat avançar els treballs de col·locació dels mòduls per evitar situacions com a aquesta. I també ha advertit que «continuarà amb la supervisió dels treballs que queden i de la posada en marxa definitiva dels mòduls», perquè l’entrada de l’alumnat es faci al més aviat possible i en les condicions que han recordat en les diferents reunions que s’han produït amb els Serveis Territorials corresponents del Departament d’Educació.

Pal·liant una demanda actual i futura

La creació del nou Institut Santa Coloma ha sigut una reivindicació de l’Ajuntament per garantir prou oferta de places escolars per a tots els alumnes de 1r d’ESO i dels futurs alumnes de secundària que es preveu que tindrà la ciutat durant els pròxims anys. 

Notícies relacionades

Amb aquest centre, per al nou curs escolar, aquesta ciutat té nou instituts públics d’educació secundària i una escola institut.

Més notícies de Santa Coloma

Temes:

Nou curs