CÀRREGA CONTRA L'ADMINISTRACIÓ AUTONÒMICA

Santa Coloma exigeix a la Generalitat que abordi el "problema de país" dels 'menes'

El Govern local emet un comunicat crític hores després de la detenció a la ciutat de 15 joves per agressió sexual i apunyalament

També aprofita la nota per "reclamar l'increment de Mossos a la ciutat, exigència feta en les Juntes Locals de Seguretat"

zentauroepp45857559 santa coloma de geamanet 11 11 2018  barcelona violen una ni181111172218

zentauroepp45857559 santa coloma de geamanet 11 11 2018 barcelona violen una ni181111172218

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern local de Santa Coloma de Gramenet ha fet públic un comunicat en el qual reacciona a la detenció de 15 joves per abusar sexualment d’una dona i apunyalar la seva parella al metro de Santa Coloma. 

En l’esmentat comunicat, l’executiu municipal fa una crida d’atenció a la Generalitat de Catalunya –de la qual depèn la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA)– per abordar la presència dels joves i menors no acompanyats ('menes’) "que circulen per la geografia catalana sense residència fixa cometent diferents delictes i faltes i generant alarma i inseguretat”. 

Segons afirma el Govern liderat per l’alcaldessa Núria Parlon (PSC), "es tracta d’un problema que no pot ser abordat localment, sense el recolzament del Govern de la Generalitat i, per això, fan falta mesures de caràcter urgent". 

En aquest sentit, el consistori de Santa Coloma considera que "el grup de detinguts responen al perfil de joves sense residència fixa i que ocupen vivendes deshabitades i en estat ruïnós per falta de manteniment i irresponsabilitat en la tinença dels seus propietaris".

"Més Mossos d’Esquadra"

A més del toc d’atenció a la Generalitat, l’executiu colomenc també "reclama, una vegada més, l’increment de la plantilla de Mossos a la ciutat, exigència feta en les Juntes Locals de Seguretat”.

Malgrat aquestes peticions, el Govern felicita "la ràpida i diligent actuació de la Policia local, que ha permès detenir, en un breu espai de temps, els presumptes autors de les dues agressions".

Tots els detinguts passaran avui, després de complir-se rigorosament els protocols sanitaris, a disposició dels Mossos, que, al seu torn, els posaran a disposició judicial quan així ho determinin els responsables d’aquest cos de seguretat.

Notícies relacionades

A partir de les detencions efectuades avui, els Mossos han obert la corresponent investigació per determinar les responsabilitats, en les dues agressions, dels diferents detinguts.

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA