Art de carrer

Pintures murals per esborrar els grafitis a Badalona

Joves de la ciutat pintaran una paret del dipòsit d'aigües del barri de Pomar com a solució innovadora contra el vandalisme

conveni-aiges-de-barcelona

conveni-aiges-de-barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els grafiters respecten l’art urbà realitzat pels seus companys, les superfícies de les ciutats que abans ja han sigut conquerides. Seguint aquesta filosofia, Badalona ha posat en marxa un nou sistema amb l’objectiu d’acabar amb aquesta pràctica: permetre que els joves pintin murals en parets prèviament pactades i així esborrar els grafitis.

El primer dels espais on joves pintaran un mural és el Dipòsit Pomar de Badalona, segons un conveni firmat per l’alcalde de Badalona,Álex Pastor, i el directord’Aigües de Barcelona.Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua, Ignacio Escudero. Per aquesta raó aquest projecte de participació ciutadana contra el vandalisme ha sigut anomenatWaterWall.

El grup de joves de l’Espai Jove Morera i de l’Espai Jove Supernova Lloreda de Badalona seran els encarregats de la creació de la pintura mural al dipòsit d’aigües situat a la riera del barri de Pomar, per a la qual cosa disposaran de tot el material i els recursos necessaris per a la realització d’aquesta activitat.

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha manifestat que amb aquesta actuació "es posarà en relleu i es donarà visibilitat a la creativitat i a la participació dels joves de Badalona, alhora que es pren conscienciació de l’espai públic i es combat el vandalisme"

Notícies relacionades

D’altra banda, el director d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero, ha afirmat que es tracta d’un projecte nou i interessant que "uneix dues necessitats: el manteniment de les instal·lacions en bones condicions d’ús i l’acostament de l’art urbà a la joventut". "Badalona és el primer municipi on es materialitzarà aquesta iniciativa amb la realització d’un mural basat en l’aigua i eb la mateixa ciutat", ha afegit.

Més notícies de Badalona