Ciutat sostenible

Santa Coloma inicia obres de millora als carrers del Doctor Pagès i de Milà i Fontanals

Les obres tindran una durada estimada de dotze mesos i el seu import és d'1.109.899,59 €

doctor-pages

doctor-pages

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana es preveu que s’iniciïn les obres de reurbanització dels carrers deMilà i Fontanals entre el carrer d’Irlanda i el carrer de Beethoven (Fase 1) idel Doctor Pagès entre el carrer de Milà i Fontanals i la rambla de Sant Sebastià (FASE2) de Santa Coloma de Gramenet, segons ha informat l’Ajuntament de la localitat.

Al principi, les obres començaran al carrer del Doctor Pagès i es preveu que durant la segona setmana d’agost s'iniciïn els treballs al carrer de Milà i Fontanals. L’execució d’aquestes remodelacions es fan seguint les premisses dels camins escolars i s’adapta a les necessitats dels accessos a les escoles Rosselló Porcel, Salvat Papasseit i Mercè Rodoreda. En el projecte s’han incorporat els suggeriments recollits durant el procés participatiu amb el veïnat.

S’urbanitza el carrer de Milà i Fontanals (tram de Beethoven-Irlanda) amb vorera i calçada a diferent nivell. El sentit de la circulació passarà a ser de Beethoven a Irlanda. Les voreres seran accessibles, tots els passos de vianants en el sentit de la circulació seran elevats atenent els camins escolars.

 

Millor Mobilitat i Sostenibilitat 

La nova urbanització d’aquests 6.553 m² combreguen amb el concepte de ciutat sostenible i de compromís de ciutat expressat en el Pla d’Acció Municipal (PAM) amb els barris. Millora la mobilitat i se supedita en bona mesura a les necessitats de la comunitat educativa (pares, alumnes i professionals) creant un entorn més amable i segur, adaptat al desenvolupament de la vida quotidiana dels seus veïns i veïnes. El projecte implica els canvis de sentit de la circulació del carrer de la Cultura i del carrer de Milà i Fontanals (entre el carrer d’Irlanda i l’avinguda de la Generalitat).

Notícies relacionades

La durada de les obres s’estima en 12 mesos i el seu import és d’1.109.899,59 € cofinançats al 50% pels fons Europeus FEDER gràcies als projectes aportats per l’Ajuntament i aprovats a Europa dins de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI).

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet