Santa Coloma presenta una web per consultar el pressupost municipal

La plataforma forma part del projecte 'On van els meus impostos?' de la Fundació Civio

2
Es llegeix en minuts
El PERIÓDICO / SANTA COLOMA

L'Ajuntament de Santa Coloma ha presentat una nova plataforma en línia destinada a millorar la informació pública del pressupost municipal.

 

 Aquesta nova eina informàtica permet en format visual i accessible fer consultes i obtenir respostes d'una manera senzilla.

 

El sistema, realitzat amb el suport tècnic de la Fundació Civio, està pensat perquè qualsevol persona pugui consultar com es distribueixen els pressupostos municipals, d'on procedeixen els ingressos de l'Ajuntament, quines són les polítiques de despesa prioritàries i a què es destina cada euro.

 

 Aquesta web utilitza l'eina 'On van els meus impostos?', amb la que qualsevol ciutadà pot explorar al detall i de forma interactiva els comptes locals i saber com es distribueixen els diners que aporta a la seva ciutat.

 

Aquesta iniciativa ajudarà a respondre a les principals preguntes relatives a la gestió pública: en què es gasta, quan es gasta, com es gasta i qui ho gasta.

 

L'objectiu és aconseguir que tota la informació sigui fàcilment comprensible tant per a persones sense coneixements pressupostaris previs com per a aquells que desitgen aprofundir més en què es gasta i com es gasta amb només un parell de clics. Per exemple explorant, al màxim nivell de detall, polítiques de despesa i partides pressupostàries com, per exemple, la neteja viària o l'assistència social.

 

Els pressupostos municipals de Santa Coloma de Gramenet comprenen una enorme quantitat d'informació. Per això, aquest portal inclou un buscador que facilita l'accés a línies del pressupost que incloguin un terme determinat, com "residus". Així, resulta senzill trobar partides concretes, fins i tot sense saber prèviament a quin programa pressupostari pertanyen.

TRANSPARÈNCIA

Més de 15 milions de ciutadans ja poden consultar els seus pressupostos locals o autonòmics de forma visual i fàcilment comprensible gràcies a aquesta plataforma que es posa en marxa a Santa Coloma de Gramenet.

 

Comunitats autònomes com Navarra, Illes Canàries, Illes Balears, Múrcia, Aragó o País Basc, igual que altres ajuntaments com Barcelona, La Corunya, Santiago de Compostel·la, Castelló, Móstoles i Torrelodones utilitzen 'On van els meus impostos?', per acostar la seva gestió pressupostària a la ciutadania.

Civio és una Fundació nascuda el 2012 i té com a objectiu promoure una democràcia de qualitat basada en la transparència i la capacitat d'accés a la informació de la ciutadania. Per això porta a terme diferents projectes relacionats amb el 'big data', la investigació i la rendició de comptes.

Notícies relacionades

Entre les seves propostes amb més recorregut es troben 'El BOE nostre de cada dia' que repassa les dades més rellevants del Butlletí Oficial de l'Estat o 'Qui Mana', un mapa del poder públic-privat a Espanya, reconegut a escala internacional.

Més notícies de Santa Coloma