UNA ruta A LA CIUTAT
Fogons didàctics
Entre paelles.Amics que volen compartir una bona estona, companys d'oficina amb ganes de fer equip i aficionats a la cuina amb molta curiositat. Aquests perfils, i molts altres, es reuneixen al voltant dels fogons dels tallers de cuina, públics i privats, repartits per la ciutat. Tenen cursos per a tots els nivells i paladars.
CIUTAT VELLA
BCNKITCHEN
Cuina dinàmica
BcnKitchen (Fusina, 15) va obrir el 2011 amb l'objectiu de fer passar una bona estona al voltant dels fogons. La seva especialitat són les activitats per a grups i empreses. «Cuinen acompanyats, entre amics o companys, amb una bona copa de vi. Als nostres cursos, els xefs són els únics que no cuinen, perquè s'encarreguen que l'activitat sigui dinàmica i que tots segueixin les seves instruccions», explica Daniel Jiménez, gerent de BcnKitchen. Els cursos amb més demanda són els de cuina asiàtica, arrossos, pasta fresca i hamburgueses gurmet.
EIXAMPLE
ESPAI BOISÀ
Dieta sostenible
Espai Boisà (passatge de Lluís Pellicer, 8) és un centre gastronòmic dirigit a particulars i empreses amb els aliments ecològics i de qualitat com els grans protagonistes. «Impartim tècniques culinàries d'avantguarda, sempre que estiguin relacionades amb el concepte de vida sana i economia sostenible, com els productes de temporada i el quilòmetre zero», precisa Pep Soler, copropietari d'Espai Boisà. «Som una barreja d'escola de cuina i restaurant -continua So-
ler-, ja que després els servim aquests plats a la taula».
GRÀCIA
MIT - ESPAI DE CUINA
Com a casa
Les sigles MiT són un anagrama format per les inicials dels noms de les dues propietàries, Marga Freudenthal i Titina Duarte. «Vam començar fa 12 anys, llogant espais i a casa dels clients. Des del 2010 estem a Gràcia, en un local molt acollidor de 150 metres quadrats», explica Freudenthal. «Programes de televisió com Master Chef i Top Chef ens han ajudat. Sobretot perquè moltes empreses han descobert a la cuina una altra manera de treballar dinàmiques de grups», afegeix la copropietària.
HORTA-GUINARDÓ
ESPAI CUINA'M
Receptes per a tothom
L'Espai Cuina'm neix el setembre del 2014 al Mercat de la Vall d'Hebron (Vall d'Hebron, 130). «Ja han pogut passar unes 800 persones pels diferents tallers. Des de cuines del món fins a receptes senzilles en anglès per als més petits», explica Àgata Albero, coordinadora d'Espai Cuina'm, amb una mitjana de 12 monogràfics al mes.
LES CORTS
CENTRE CÍVIC CAN DEU
Plats saludables
La preciosa finca modernista convertida en Centre Cívic Can Deu (plaça de la Concòrdia, 13) el 1986 acull diferents tallers de cuina la majoria relacionats amb una vida saludable. Aquest trimestre, per exemple, al centre tenen en marxa des de l'octubre uns cursets de cuina natural, cuina de temporada i cuina bio i energètica.
NOU BARRIS
CAN VERDAGUER
Desconstruccions
Els tallers de cuina del Centre Cívic Can Verdaguer (Piferrer, 94) toquen diferents gastronomies i estils per adaptar-se a tota mena de veïns. «Tenim en marxa tallers de cuina japonesa, italiana i fins i tot desconstruccions a l'estil Ferran Adrià», explica Rosa Botello, dinamitzadora del centre.
SANT ANDREU
CENTRE CÍVIC NAVAS
Tallers a l'alça
El Centre Cívic Navas (Doctor Torent, 1), inaugurat el desembre del 2012, compta en l'actualitat amb més de 2.500 persones inscrites en tot tipus de cursos i seminaris. Els cursets de cuina, especialment, estan en auge i ara tenen en marxa tallers variats: receptes vegetarianes, aperitius, arrossos i pastisseria, entre altres.
SANT MARTÍ
ESCOLA DE CUINETES
Creativitat
Escola de Cuinetes (Cantàbria, 3) pretén transmetre coneixements culinaris d'una manera creativa, senzilla i molt pràctica. «El perfil és variat. Tots s'ho passen bé, descobreixen per què una recepta no els sortia bé i després segueixen en contacte per a futurs dubtes a través de la nostra pàgina de Facebook, on els alumnes pengen les seves receptes i s'ajuden», explica el seu director, Antonio Montálvez. Escola de Cuinetes destaca per tractar el món de les
al·lèrgies i intoleràncies amb tallers «sense» (gluten, lactosa, llet, ou...).
SANTS-MONTJUÏC
PEIX AL PLAT
Productes del mar
«El Peix al Plat neix el 2013 i és un projecte per al consum responsable del peix. No tenim local propi i fem cursos en centres cívics i culturals de Barcelona com El Sortidor, al Poble-sec, i per a totes les entitats que ens ho demanen», avança Anna Bozzano, sòcia fundadora i responsable del projecte juntament amb Giuliano Petroni, els dos biòlegs marins. «El peix és un gran desconegut a la cuina. La gent coneix poques espècies i poques maneres de cuinar-lo», afegeix Bozzano. El Peix al Plat també ofereix cursos especials per als més petits i joves.
SARRIÀ-SANT GERVASI
COOKITECA
Notícies relacionadesL'aula més dolça
La Cookiteca ( Major de Sarrià, 74) és una escola de cuina, però també una botiga amb tots els estris necessaris per poder posar en pràctica els coneixements adquirits. «La nostra oferta és molt variada: monogràfics, cuina bàsica, del món, macrobiòtica, rebosteria... I per als nens també tenim cursos i organitzem casals», explica Neus Canal, cofundadora. «Hem notat que la gent cada vegada entén més la cuina com una activitat familiar, un temps per compartir», afegeix. la cuina com una activitat familiar, un temps per compartir»
- Metabolisme Fetge gras: Isabel Viña explica com revertir-lo i potenciar el ‘detox’
- Barcelona restaura una vil·la romana ‘amagada’ al costat de la Catedral
- Eurovisió Melody, sobre la conciliació familiar i la salut mental: "S'han rigut que necessiti estar amb el meu fill"
- Melody: "S’han burlat de mi i per sobre de tot està la salut mental"
- Transport públic La L3 del metro de Barcelona s'ampliarà amb 9 noves estacions
- Via lliure a l’opa Manual per a accionistes i clients del BBVA i del Sabadell: ¿com t’afectaria la fusió?
- El nou robot amb sentit del tacte d'Amazon podria substituir els treballadors humans de magatzem
- Ocupació Ni 10 ni 20 minuts, aquest és el temps de descans que tenen els treballadors durant la jornada laboral segons l'Estatut dels Treballadors
- Tendència El còmode tallat de cabells que es portarà aquest 2025: val per a cabells arrissats, ondulats i llisos
- Sector bancari Cuerpo eleva l'opa BBVA-Sabadell al Consell de Ministres i obre la porta a que el Govern central l'entorpeixi