UNA ruta A LA CIUTAT

Fogons didàctics

Entre paelles.Amics que volen compartir una bona estona, companys d'oficina amb ganes de fer equip i aficionats a la cuina amb molta curiositat. Aquests perfils, i molts altres, es reuneixen al voltant dels fogons dels tallers de cuina, públics i privats, repartits per la ciutat. Tenen cursos per a tots els nivells i paladars. 

3
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES / M. TUDELA I M. OSORIO (FOTOS)

CIUTAT VELLA

BCNKITCHEN

Cuina dinàmica

BcnKitchen (Fusina, 15) va obrir el 2011 amb l'objectiu de fer passar una bona estona al voltant dels fogons. La seva especialitat són les activitats per a grups i empreses. «Cuinen acompanyats, entre amics o companys, amb una bona copa de vi. Als nostres cursos, els xefs són els únics que no cuinen, perquè s'encarreguen que l'activitat sigui dinàmica i que tots segueixin les seves instruccions», explica Daniel Jiménez, gerent de BcnKitchen. Els cursos amb més demanda són els de cuina asiàtica, arrossos, pasta fresca i hamburgueses gurmet.

EIXAMPLE

ESPAI BOISÀ

Dieta sostenible

Espai Boisà (passatge de Lluís Pellicer, 8) és un centre gastronòmic dirigit a particulars i empreses amb els aliments ecològics i de qualitat com els grans protagonistes. «Impartim tècniques culinàries d'avantguarda, sempre que estiguin relacionades amb el concepte de vida sana i economia sostenible, com els productes de temporada i el quilòmetre zero», precisa Pep Soler, copropietari d'Espai Boisà. «Som una barreja d'escola de cuina i restaurant -continua So-

ler-, ja que després els servim aquests plats a la taula».

GRÀCIA

MIT - ESPAI DE CUINA

Com a casa

Les sigles MiT són un anagrama format per les inicials dels noms de les dues propietàries, Marga Freudenthal i Titina Duarte. «Vam començar fa 12 anys, llogant espais i a casa dels clients. Des del 2010 estem a Gràcia, en un local molt acollidor de 150 metres quadrats», explica Freudenthal. «Programes de televisió com Master Chef i Top Chef ens han ajudat. Sobretot perquè moltes empreses han descobert a la cuina una altra manera de treballar dinàmiques de grups», afegeix la copropietària.

HORTA-GUINARDÓ

ESPAI CUINA'M

Receptes per a tothom

L'Espai Cuina'm neix el setembre del 2014 al Mercat de la Vall d'Hebron (Vall d'Hebron, 130).  «Ja han pogut passar unes 800 persones pels diferents tallers. Des de cuines del món fins a receptes senzilles en anglès per als més petits», explica Àgata Albero, coordinadora d'Espai Cuina'm, amb una mitjana de 12 monogràfics al mes.

LES CORTS

CENTRE CÍVIC CAN DEU

Plats saludables

La preciosa finca modernista convertida en Centre Cívic Can Deu (plaça de la Concòrdia, 13) el 1986 acull diferents tallers de cuina la majoria relacionats amb una vida saludable. Aquest trimestre, per exemple, al centre tenen en marxa des de l'octubre uns cursets de cuina natural, cuina de temporada i cuina bio i energètica.

 

NOU BARRIS

CAN VERDAGUER

Desconstruccions

Els tallers de cuina del Centre Cívic Can Verdaguer (Piferrer, 94) toquen diferents gastronomies i estils per adaptar-se a tota mena de veïns. «Tenim en marxa tallers de cuina japonesa, italiana i fins i tot desconstruccions a l'estil Ferran Adrià», explica Rosa Botello, dinamitzadora del centre.

SANT ANDREU

CENTRE CÍVIC NAVAS

Tallers a l'alça

El Centre Cívic Navas (Doctor Torent, 1), inaugurat el desembre del 2012, compta en l'actualitat amb més de 2.500 persones inscrites en tot tipus de cursos i seminaris. Els cursets de cuina, especialment, estan en auge i ara tenen en marxa tallers variats: receptes vegetarianes, aperitius, arrossos i pastisseria, entre altres.

SANT MARTÍ

ESCOLA DE CUINETES

Creativitat

Escola de Cuinetes (Cantàbria, 3) pretén transmetre coneixements culinaris d'una manera creativa, senzilla i molt pràctica. «El perfil és variat. Tots s'ho passen bé,  descobreixen per què una recepta no els sortia bé i després segueixen en contacte per a futurs dubtes a través de la nostra pàgina de Facebook, on els alumnes pengen les seves receptes i s'ajuden», explica el seu director, Antonio Montálvez. Escola de Cuinetes destaca per tractar el món de les

al·lèrgies i intoleràncies amb tallers «sense» (gluten, lactosa, llet, ou...).

SANTS-MONTJUÏC

PEIX AL PLAT

Productes del mar

«El Peix al Plat neix el 2013 i és un projecte per al consum responsable del peix. No tenim local propi i fem cursos en centres cívics i culturals de Barcelona com El Sortidor, al Poble-sec, i per a totes les entitats que ens ho demanen», avança Anna Bozzano, sòcia fundadora i responsable del projecte juntament amb Giuliano Petroni, els dos biòlegs marins. «El peix és un gran desconegut a la cuina. La gent coneix poques espècies i poques maneres de cuinar-lo», afegeix Bozzano. El Peix al Plat també ofereix cursos especials per als més petits i joves.

SARRIÀ-SANT GERVASI

COOKITECA

Notícies relacionades

L'aula més dolça

La Cookiteca ( Major de Sarrià, 74) és una escola de cuina, però també una botiga amb tots els estris necessaris per poder posar en pràctica els coneixements adquirits. «La nostra oferta és molt variada: monogràfics, cuina bàsica, del món, macrobiòtica, rebosteria... I per als nens també tenim cursos i organitzem casals», explica Neus Canal, cofundadora. «Hem notat que la gent cada vegada entén més la cuina com una activitat familiar, un temps per compartir», afegeix. la cuina com una activitat familiar, un temps per compartir»