Cultura popular

Sant Jordi 2023 a Cornellà: activitats i parades de llibres i roses

El parc de Can Mercader serà l’enclavament que pivotarà la Diada amb la presència de parades de llibres i roses i altres activitats

Sant Jordi 2023 a Cornellà: activitats i parades de llibres i roses

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cornellà (Baix Llobregat) està d’aniversari. I és que la Jordiada, l’estrella local de la Diada de Sant Jordi, aquest 2023 compleix trenta anys. «Aquesta festa és l’oportunitat de gaudir de tota la diversitat d’entitats de Cornellà sobre la cultura popular catalana», expliquen des de l’Ajuntament de Cornellà.

Aquest any, la Jordiada torna al parc de Can Mercader després que, per les obres de l’any passat, hagués de traslladar-se al parc del Canal de la Infanta. D’aquesta manera, el diumenge 23 d’abril, a partir de les 10.30 h, començaran a entrar totes les entitats culturals catalanes de Cornellà a Can Mercader per iniciar la celebració.

Com és tradició, durant la jornada hi participaran diferents entitats vinculades amb la cultura popular: Trabucaires de Cornellà, Xaranga Sarau, Diablets de Cua del Foment de Cultura Popular, Diablets Petits de Cornellà, Ball de Diables Infantil de l’ASC, Tam Tam Llops, Diables, dracs i tabals de la Colla Cua de Drac del Foment de Cultura Popular, Drac Cornut de Diables de Cornellà, l’Enforcat de l’ASC, Lakolla Martinet i els Gegants i capgrossos de Cornellà.

I, des d’aleshores i fins a les 21 h, hi haurà actuacions, tallers i activitats de cultura popular a càrrec de les entitats integrants de la Comissió Jordiada. Així, la mongetada popular serà, com sempre, a les 14 h.

Durant tota la Diada, el parc de Can Mercader comptarà amb parades de llibres, roses i artesania, a més de jocs i activitats per a tota la família. Una de les activitats més destacades és la representació de la llegenda de Sant Jordi, que, com sempre, tindrà dues sessions: a les 12 h i a les 13 h.

Concurs de fotografia

Notícies relacionades

Coincidint amb la celebració de la Jordiada, es desenvolupa el 27è Concurs de Fotografia Memorial Bernardí Fornals, que premia les millors instantànies de la celebració. L’entrega d’aquests premis serà el dissabte 10 de juny, a partir de les 12 h, a la Masia Can Tirel.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà de Llobregat