Propostes per a la diada

Supervendes i novel·la històrica: 15 llibres recomanats per a Sant Jordi 2021

María Dueñas, Víctor del Árbol, Xavier Bosch, Javier Castillo o Sánchez Adalid juguen sempre a la lliga dels ‘best-sellers’, amb nombrosos lectors incondicionals

Supervendes i novel·la històrica: 15 llibres recomanats per a Sant Jordi 2021
5
Es llegeix en minuts
Anna Abella
Anna Abella

Periodista cultural

Especialista en art i llibres, en particular en novel·la negra, còmic i memòria històrica

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Elena Hevia
Elena Hevia

Periodista

ver +

‘El hijo del padre’

Víctor del Árbol. Destino. 20,90 €

En la que és la seva novel·la més personal i ambiciosa, Del Árbol ha bussejat en les seves arrels i en la seva infància al barri barceloní de Torre Baró per despullar terribles secrets d’una saga familiar mentre indaga en la relació entre pares i fills. Ho fa a través d’un professor universitari que assassina l’infermer que cuida la seva germana, ingressada en un psiquiàtric.

‘Sira’

María Dueñas. Planeta / Columna. 22,90 €

María Dueñas recull noves aventures de la protagonista de ‘El temps entre costures’, que ja no és la costurera ingènua d’aquella novel·la, sinó una dona de món que, acabada la Segona Guerra Mundial, torna a posar-se a l’ordre del servei secret britànic i passejar-se per enclavaments com Jerusalén, Londres o Tànger. 

‘La dona de la seva vida’

Xavier Bosch. Columna. 21,90 €

L’escriptor i periodista català arriba de nou a Sant Jordi consagrat com a supervendes. Després de l’èxit de novel·les com ‘Nosaltres dos’ i ‘Paraules que tu entendràs’, que sumen 150.000 exemplars venuts, Bosch ara proposa una història d’intriga i sentiments lligada al drama real dels nens robats que va començar a l’Espanya franquista però va continuar fins als anys 90. 

‘Tierra de invierno’

Kim Faber i Hanni Pedersen. Roca. 20,90 €

Els autors, dos periodistes danesos, han convertit aquest, el seu debut en el gènere, en un supervendes al seu país que serà convertit en sèrie pels creadors de ‘Bron/Broen’. És un altre tàndem, els policies Martin Juncker i Signe Kristiansen, que s’enfronten a un atemptat terrorista contra un mercat nadalenc a Copenhaguen, a més de l’assassinat d’un home amb llaços neonazis. 

‘Lazarus’

Lars Kepler. Reservoir Books. 20,90 €

La saga dels detectius Joona Linna i Saga Bauer ja suma 15 milions de lectors a tot el món. Aquesta és la sisena entrega de l’adrenalítica i violenta creació de Lars Kepler, pseudònim del matrimoni suec format per Alexandra Coelho i Alexander Ahndoril. Aquesta vegada algú està assassinant i rabejant-se amb els criminals més buscats.

‘Los crímenes de la carretera’

JD. Barker i James Patterson. Destino. 20,90 €

L’autor de la trilogia de ‘El cuarto mono’ forma aquí equip amb un altre mestre del ‘thriller’ per traçar un inquietant engranatge al voltant dels misteris de la ment i la bogeria. Un detectiu i una agent detecten un assassí en sèrie, anomenat Birdman, que deixa una ploma de pardal al costat dels cossos.   

‘L’home que va viure dues vegades’

Gerard Quintana. Columna / Planeta. 21,50 €

Només dos anys després de debutar a la novel·la amb ‘Entre el cel i la terra’, el rocker i líder de Sopa de Cabra s’ha afegit al palmarès del Premi Ramon Llull, un dels que millor sol vendre’s a la diada, amb aquesta història de segones oportunitats i amor incondicional que comença en una platja de l’Eivissa de 1999. La Maria intenta salvar els seus fills de morir ofegats davant la mirada d’un home misteriós. El que passarà allà marcarà la vida del protagonista, el Salvador, que carrega amb l’herència enverinada d’un pare que es va suïcidar.

‘1794’

Niklas Natt och Dag. Salamandra / Proa. 20 €

Segona entrega d’aquesta saga històrica i intrigant sobre l’Estocolm del segle XVIII que l’autor dibuixa amb els colors més foscos i tenebrosos. En aquesta ocasió posa en relleu un dels episodis més vergonyants de la història de la civilitzada Suècia: la participació en el tràfic d’esclaus a la colònia de San Bartolomé. 

‘Aquitània’

Eva García Saénz de Urturi. Planeta. 21,90 €

L’últim premi Planeta col·loca Elionor d'Aquitània, regna consort de França i posteriorment d’Anglaterra, al centre d’una intriga policíaca que també és una reivindicació d’aquesta dona de gran cultura, coneguda com la reina dels Trobadors i mare de Ricard Cor de Lleó. 

‘Afterland’

Lauren Beukes. RBA. 20 €

La premiada escriptora australiana, guionista de televisió i còmic, que tant s’endinsa en la novel·la negra com la ciència-ficció, torna amb un ‘thriller’ feminista, distòpic i inquietant, i més en els temps que vivim. Després d’una pandèmia global, la nova normalitat és un món sense homes, en què una mare intenta protegir el seu fill home de 12 anys.  

 

‘Aquiles’

Madeleine Miller. AdN. 20 €

De l’autora de ‘Circe’, una nova novel·la històrica en què Madeleine Miller viatja aquesta vegada a la Grècia dels herois guerrers, amb un Aquil·les que, amb el seu inseparable i estimat amic Pàtrocle acudeix a Troia a assetjar la ciutat després del rapte d’Hèlena d’Esparta.  

‘Las armas de la luz’ / ‘Les armes de la llum’

Jesús Sánchez Adalid. Harper Collins. 24,90 €

En aquesta ocasió Sánchez Adalid escull una peripècia amb personatges històrics i de ficció al voltant d’uns misteriosos barcos que van deixar al voltant de l’any 1000 un estrany present al port de Cubelles, a la costa tarragonina. Mentre Almansor amenaça el nord de la Península Ibèrica, dos nois viatgen a l’Alt Urgell, on el comte Armengol intenta trencar amb el califat de Còrdova i amb el regne franc.  

‘La reina sola’

Jorge Molist. Planeta. 22,50 €

Veterà de la novel·la històrica amb diversos premis en el seu historial, Molist revela les lluites pel poder en tot un ‘Joc de trons’ però que va tenir lloc a l’Europa del segle XIII. És la història oblidada de la reina sola que dona títol al llibre, Constança, reina de Sicília i dona de Pere III d’Aragó, que ha de partir cap a un duel d’honor en territori enemic. Amor, odi i venjança en una aventura que va canviar el poder al Mediterrani.  

‘El Dios que habita la espada’

José Soto Chica. Edhasa. 21 € 

Catedràtic d’Història a la Universitat de Granada i autor dels assajos ‘Imperios y bárbaros’ i ‘Los visigodos’, Chica proposa precisament un viatge en el temps vestit de ficció que permet conèixer els reis i nobles visigots de la Hispània de l’any 568. Les seves batalles, conjures, traïcions i intrigues, com vivien i com lluitaven en una edat fosca i convulsa, entre el déu cristià i l’antic déu dels gots, aquest que dona títol a aquest IV Premi Edhasa de Narratives Històriques 

‘El juego del alma’

Javier Castillo. Suma. 18,90 €

L’escriptor malagueny, que va començar autopublicant-se a Amazon, es confirma com un consolidat fenomen editorial amb xifres que arriben al milió d’exemplars venuts i publicat a 63 països. Continua amb la seva fórmula de ‘thriller’ inquietant i ritme cinematogràfic en aquesta, la seva cinquena novel·la, en què una adolescent de 15 anys apareix crucificada en un suburbi de Nova York el 2011. Serà una periodista d’investigació i el seu antic professor que seguiran la pista del cas.  

‘Una dulce venganza / Una dolça venjança’

Notícies relacionades

Jonas Jonasson. Salamandra / La Campana. 19 €

L’autor suec dirigeix el seu humor acerat al món del comerç de l’art amb un personatge ambiciós i sense escrúpols que intenta grimpar com a poderós galerista. Aviat es veurà immiscit en una trama d’embolics en què s’entrecreuen les tribus massais, Adolf Hitler i un fill venjatiu que intentarà frustrar els seus plans.