Anar al contingut

  'Et presento el jutge Garzón', el llibre que destapa la cara més fosca del magistrat

  La periodista Sònia Bagudanch, de la mà del Grup Barnils, repassa la trajectòria del jutge més mediàtic

  NÚRIA MARTÍNEZ / Barcelona

  "Defensor dels drets humans i pioner de la justícia universal. Així s'exhibeix al món el jutge Baltasar Garzón, però molta gent no coneix els casos més silenciats i ocultats de la seva trajectòria, una carrera d'excessos i vulneracions dels drets humans". Aquesta sentència és de Sònia Bagudanch, periodista de l'Agència Catalana de Notícies i autora d''Et presento el jutge Garzón'. En aquest llibre publicat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), la periodista treu a la llum la cara més fosca del jutge, repassant la seva trajectòria fins al 2012, quan es converteix en l'advocat defensor del fundador de Wikileaks, Julian Assange. 

  La trajectòria

  A través d'aquesta cronologia de la figura del magistrat, Bagudanch busca desemmascarar el jutge que s'amaga en el que ella defineix com "la pàtina demòcrata i progressista", però que "més casos de tortura ha ocultat", segons explica. El GAL, el seu pas per la política, els crims del franquisme, ETA, l'islamisme i la seva lluita contra l'independentisme català i les tortures de l''Operació Garzón' durant els Jocs Olímpics del 92, són els principals temes que repassa en l'obra, des d'un prisma amb què poques vegades es parla del jutge més mediàtic. 

  El president del Grup Barnils, David Bassa, ha redactat el pròleg del llibre, que forma part de la col·lecció 'Periodistes', que el GPRB i Edicions Saldonar impulsen per publicar temes d'impacte mediàtic que han estat poc aprofundits.

  >> ESPECIAL SANT JORDI: Totes les recomanacions literàries per a la Diada.

  0 Comentaris
  cargando