'Et presento el jutge Garzón', el llibre que destapa la cara més fosca del magistrat

La periodista Sònia Bagudanch, de la mà del Grup Barnils, repassa la trajectòria del jutge més mediàtic

’Et presento el jutge Garzón’ , el llibre que destapa la cara més fosca del magistrat / periodico

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTÍNEZ / Barcelona

"Defensor dels drets humans i pioner de la justícia universal. Així s'exhibeix al món el jutgeBaltasar Garzón, però molta gent no coneix els casos més silenciats i ocultats de la seva trajectòria, una carrera d'excessos i vulneracions dels drets humans". Aquesta sentència és deSònia Bagudanch, periodista de l'Agència Catalana de Notíciesi autora d''Et presento el jutge Garzón'. En aquest llibre publicat pelGrup de Periodistes Ramon Barnils(GPRB), la periodista treu a la llum la cara més fosca del jutge, repassant la seva trajectòria fins al 2012, quan es converteix en l'advocat defensor del fundador deWikileaks,Julian Assange. 

La trajectòria

A través d'aquesta cronologia de la figura del magistrat, Bagudanch busca desemmascarar el jutge que s'amaga en el que ella defineix com "la pàtina demòcrata i progressista", però que "més casos de tortura ha ocultat", segons explica. ElGAL, el seu pas per la política, els crims del franquisme,ETA, l'islamisme i la seva lluita contra l'independentisme catalài les tortures de l''Operació Garzón' durant els Jocs Olímpics del 92, són els principals temes que repassa en l'obra, des d'un prisma amb què poques vegades es parla del jutge més mediàtic. 

Notícies relacionades

El president del Grup Barnils,David Bassa, ha redactat el pròleg del llibre, que forma part de la col·lecció 'Periodistes', que el GPRB iEdicions Saldonarimpulsen per publicar temes d'impacte mediàtic que han estat poc aprofundits.

>> ESPECIAL SANT JORDI: Totes les recomanacions literàries per a la Diada.