PROPOSTES DE LECTURA I REGAL PER A LA DIADA

Esports: 4 llibres recomanats per a Sant Jordi

Unes píndoles esportives per al dia del llibre i de la rosa

zentauroepp47705975 soccer football   champions league quarter final first leg  190417182329

zentauroepp47705975 soccer football champions league quarter final first leg 190417182329 / LEE SMITH

1
Es llegeix en minuts

RELATOS SOLIDARIOS DEL DEPORTE / RELATS SOLIDARIS DE L'ESPORT. Diversos autors. 15 €. La quinzena edició d’una obra solidària que entrega els seus beneficis a una entitat benèfica, aquesta vegada a la Fundació Pare Manel. El porter del Barça Marc-André ter Stegen és el padrí d’un llibre amb textos originals escrits per un grup de periodistes esportius, cada vegada més nombrós. Igual que el dels patrocinadors, encapçalats per Banc Sabadell, que ha sufragat l’edició, i El Corte Inglés, que el ven als seus centres de manera altruista.

JOSEP ESCOLÀ. EL CATEDRÁTICO DEL FÚTBOL. David Salinas. Stonberg Editorial. 19 €. Després d’haver complert una sanció d’un any sense jugar per la seva desafecció al règim franquista, Josep Escolà va ser un dels pilars sobre els quals el FC Barcelona va resistir en els foscos dies de la primera postguerra. Home culte (era un més que acceptable pianista i compositor), catalanista i catòlic, Escolà va ser un futbolista diferent que després d’haver penjat les botes el 1949, i després d’un breu periple com a entrenador, va tornar al club de la seva vida per coordinar el futbol base. 

Notícies relacionades

TRES AMICS I UNA HISTÒRIA A CADA PORT. Albert Perrin. Ediconex. 19,50 €. Primera incursió literària de l’exdirectiu del Barça Albert Perrin. Un homenatge a l’amistat i l’amor a partir de les peripècies que viurà un noi de 17 anys, practicant de rem, que treballa al port de Barcelona. Un dia decideix embarcar-se en un barco de càrrega i deixar enrere la família i els entrenaments. També la seva carrera com a remer. Perrin treballa alhora amb una seqüela i les seves (prometedores) memòries com a dirigent esportiu.

POESÍA Y PATADAS. Miguel Ángel Ortiz. Corner. 16,90 €. Amb el pretext del centenari de la publicació del conte d’Horacio Quiroga ‘Juan Polti, half-back’, considerat el primer relat de temàtica futbolera, Miguel Ángel Ortiz recorre un segle de trobades entre la literatura i el futbol, i ho fa de la mà d’un ‘dream team’ seleccionat amb fi criteri en què destaquen, entre d’altres, els noms d’Albert Camus, Vladimir Nabokov, Pier Paolo Pasolini, Miguel Delibes, Manuel Vázquez Montalbán i Nick Hornby.