Nou govern

Sant Cugat atorga una tinença d’alcaldia a l’exvicepresident Puigneró i crea un comissionat de persones amb discapacitat

ERC s’afegeix al govern de Junts a Sant Cugat per fer «un pacte de país»

Josep Maria Vallès, nou alcalde de Sant Cugat amb els únics vots de Junts

Sant Cugat atorga una tinença d’alcaldia a l’exvicepresident Puigneró i crea un comissionat de persones amb discapacitat

Ayuntamiento Sant Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja hi ha acord de governabilitat a Sant Cugat del Vallès. L’alcalde, Josep Maria Vallès, i el portaveu d’ERC-MES, Bernat Picornell, han presentat aquesta dimarts, 27 de juny, al Saló de Plens del consistori vallesà, la composició del nou cartipàs municipal amb un govern que assoleix la majoria absoluta. El nou executiu comptarà amb quatre tinences d’alcaldia, unes de les quals recaurà en l’exvicepresident del Govern Jordi Puigneró, i amb un comissionat per a persones amb discapacitat.

La militància de les dues formacions va avalar aquest mateix dilluns a la nit el pacte, que ha permès presentar l’acord que estableix la creació de quatre tinences d’alcaldia, que recauran en Carles Brugarolas, de Junts (Economia, Coneixement i Organització); Bernat Picornell, d’ERC (Drets, Dinamització de Ciutat, Comerç i Seguretat); Cristina Paraira, de Junts (Gestió Urbana, Mobilitat i Canvi Climàtic), i la de Jordi Puigneró, de Junts, ja esmentada (Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital).

Com a novetat cal remarcar la creació d’un comissionat per atendre persones amb discapacitat, ocupat per Ferran Felius, que dependrà de l’àrea d’Alcaldia conjuntament amb la regidoria de Cultura i Esports (Núria Escamilla).

En total, l’executiu es configura amb 13 regidors, 9 de Junts i 4 d’ERC, formació en què la renúncia de l’exalcaldessa republicana Mireia Ingla d’assumir l’acta el 17 de juny ha fet que Bernat Picornell en sigui el portaveu en el ple i que hi hagi accedit com a regidora Gemma Aristoy, cinquena en les llistes d’ERC.

Notícies relacionades

Al marge dels tinents d’alcaldia, Àngel Pedrós passa a ser regidor d’Urbanisme i Medi Natural; Núria Escamilla, de Cultura i Esports; Albert Salarich, d’Empresa, Innovació i Internacionalització; Núria Fernández, de Salut i Voluntariat; Carme Ardid, d’Educació, Universitats, Multiculturalitat i Benestar Animal; Francesc Duch, de Vivienda i Participació Ciutadana i president del Consell de Barri de la Floresta; Gemma Aristoy, de Drets Socials, Igualtat, Feminismes i Cooperació, i Esther Madrona, de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica i presidenta del Consell de Barri Centre Est.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat