Nous ajuntaments

Josep Maria Vallès, nou alcalde de Sant Cugat amb els únics vots de Junts

Josep Maria Vallès, nou alcalde de Sant Cugat amb els únics vots de Junts

Robert Ramon

3
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

Sant Cugat es vesteix de gala. De la mà de Josep Maria Vallès, Junts ha recuperat el bastó de comandament de l’ajuntament del municipi vallesà, ciutat d’històrica tradició convergent, després de quatre anys de coalició d’esquerres entre ERC, el PSC i la CUP.

Josep Maria Vallès ha pres possessió de la vara d’alcaldia aquest dissabte 17 de juny al migdia en el ple constitutiu de l’Ajuntament de Sant Cugat per al pròxim mandat (2023-2027) amb els únics vots dels 9 regidors de la formació neoconvergent. ERC i el PSC han votat en blanc, amb un total de 7 vots.

Els vots dels republicans –que no han presentat candidat– fan entreveure un possible pacte amb la formació neoconvergent, amb qui actualment estan negociant un possible pacte de govern per crear un possible executiu en majoria.

Durant el ple d’investidura no han passat desapercebuts els crits des de fora del consistori quan s’anomenava Vox i els assistents han exhibit cartells on es llegia: «Plantem cara a l’extrema dreta».

Els altres grups amb representació al consistori són el PP (3), la CUP (2) Vox (2) i En Comú Podem (2), i cada formació ha presentat el seu cap de llista com a candidat a l’alcaldia de forma simbòlica, menys ERC i el PSC, que han renunciat a presentar candidat.

En el seu discurs, Vallès ha manifestat que en aquest mandat impulsarà «un projecte obert, participatiu i eficaç, que ajudi a millorar la qualitat de vida de les persones» per «resoldre problemes o inquietuds, i que enriqueixi el vincle afectiu i de pertinència amb la ciutat».

El nou alcalde de Junts ha manifestat la necessitat clara de teixir més consensos i diàlegs, i ha promès «estar més al carrer que a l’ajuntament».

El nou alcalde ha enviat una picada d’ullet a la joventut i a la tercera edat a qui ha enviat un missatge d’esperança per viure al municipi català: «Hem de pensar en la gent gran, els que ens han precedit i ens acompanyen; és necessari treballar en els recursos i serveis que necessita la nostra gent gran per portar una vida autònoma el màxim temps possible, reforçant el seu suport tècnic i implementant programes que afavoreixin la seva independència. I també hem de pensar en els més joves, en la seva educació, el seu oci i els valors que com a societat els transmetem. Els nens i la joventut són la llavor, són els adults de demà. Necessiten més i millors oportunitats educatives, laborals, habitacionals, culturals i d’oci saludable».

Jurament tradicional

Com és habitual, s’ha constituït la mesa d’edat per fer el jurament electe, configurada pel regidor electe més veterà i el més jove. En aquesta ocasió seran dues dones: la nova regidora Pilar Gorina (PSC) és la de més edat i Ariadna Sierra (CUP), la més jove.

Notícies relacionades

Gorina s’ha assegut al mig de la taula presidencial, la secretària municipal –que ha presidit la sessió– a la seva esquerra i Sierra a la seva dreta, sent la vocal de la sessió. La presidenta de la sessió ha llegit el text perquè de forma conjunta els regidors del nou plenari prenguin possessió del càrrec, jurant o prometent. Se’ls ha anomenat un per un fins que els 27 regidors han acceptat el càrrec i després s’ha constituït la corporació municipal per al pròxim mandat: 2023/2027.

Estem treballant per actualitzar la informació