Protesta sector sanitari

Vaga al sector educatiu i sanitari a Sant Cugat per exigir millores salarials i organitzatives als dos sectors

Els professionals sanitaris i educatius del sistema públic han convocat una vaga per a aquest dimecres i dijous per exigir millores salarials i organitzatives als dos sectors

Vaga al sector educatiu i sanitari a Sant Cugat per exigir millores salarials i organitzatives als dos sectors

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors de la salut i de l’educació del sistema públic han sigut convocats a una vaga de dos dies aquest dimecres i dijous a Sant Cugat.

Segons ha informat Cugat.cat, la protesta s’ha portat a terme sense incidents notables, però encara no s’han proporcionat dades oficials sobre el seguiment de la vaga a la ciutat.

Els sindicats exigeixen millores salarials i organitzatives per als dos sectors.

Es garanteixen els serveis mínims

Actualment, els centres educatius públics i els tres centres d’atenció primària de la ciutat estan portant a terme les seves activitats amb normalitat i garantint els serveis mínims requerits.

La vaga coincideix amb una vaga indefinida en la qual han sigut convocats els advocats de l’administració de justícia, i en el cas dels jutjats de Rubí, 7 de 8 advocats s’han adherit a la protesta, segons van confirmar fonts sindicals.

Els sindicats USTEC-STEs, COS, CCOO, UGT, Intersindical-CSC, CGT i Professors de Secundària han convocat una vaga per a aquest dimecres i dijous per al personal docent dels centres educatius públics.

Defensa del català i igualtat salarial

Les entitats demanden millores en el sistema educatiu públic, com la defensa de l’escola en català, l’augment de personal a les plantilles i la igualtat salarial entre professors de formació professional.

Els sindicats d’estudiants també han convocat vagues per a aquests dies per recolzar la protesta.

Notícies relacionades

La Generalitat ha decretat serveis mínims amb un docent per cada tres aules d’infantil a secundària i el 50% del personal al menjador, les activitats extracurriculars, les escoles bressol i l’educació especial.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat