Annexió de Bellaterra a Sant Cugat

Cerdanyola recorrerà la sentència que l’obliga a separar-se de Bellaterra i a tramitar la seva annexió a Sant Cugat

Un jutjat de Barcelona avala la petició d’una agrupació veïnal per iniciar el procediment de separació

Cerdanyola recorrerà la sentència que l’obliga a separar-se de Bellaterra i a tramitar la seva annexió a Sant Cugat

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès recorrerà la sentència del jutjat d’instrucció número 6 de Barcelona que li ordena iniciar l’expedient d’alteració de la localitat a partir de la petició de la Comissió Bellaterra és Sant Cugat.

El col·lectiu va recollir firmes el 2019 que avalaven amb més de la meitat del cens representat la separació respecte de Cerdanyola i l’annexió a la veïna localitat de Sant Cugat.

«El vincle amb Sant Cugat és més fort»

S’al·legava que el vincle és més fort, ja sigui per proximitat geogràfica com pel dia a dia, on molts veïns del barri solen fer vida.

El consistori de Cerdanyola considera que no es recullen les observacions fetes i apel·larà la resolució, segons confirmen a l’ACN fonts municipals.

La Comissió va recollir un total de 1.230 firmes, de les quals l’Ajuntament de Cerdanyola en va reconèixer 1.133, al considerar que hi havia part de les persones signants que no es podia validar que visquessin al barri.

La UAB es mantindria a Cerdanyola

La desannexió, a més, inclou uns terrenys corresponents a Can Fatjó dels Aurons, que no forma part de Bellaterra, però que es troba a la mateixa cantonada de l’autopista AP-7, via que els separa de Cerdanyola.

La petició de desannexió comprendria, així, la zona de Can Fatjó dels Aurons i Bellaterra, que segons la voluntat de la Comissió, i que rep l’aval del govern de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), passarien a formar part del terme municipal de Sant Cugat del Vallès.

Ara bé, això no inclouria la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que no forma part de Bellaterra i, per tant, es mantindria en terrenys de Cerdanyola.

L’Ajuntament de Sant Cugat no s’hi pronuncia

L’Ajuntament de Cerdanyola no ha fet cap cap altra valoració a part de la confirmació que es presentarà el recurs.

Qui tampoc ha fet cap comentari sobre l’assumpte és l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que seria la localitat que hauria d’acollir els veïns de Bellaterra.

Notícies relacionades

En la sentència s’ordenava a l’Ajuntament iniciar els tràmits i crear un expedient en què es valorés la viabilitat de la desannexió, per portar-lo a la Generalitat, que seria qui finalment validaria o no la separació de Bellaterra respecte de Cerdanyola i la possible annexió a Sant Cugat.

Llegeix totes les notícies de Sant Cugat del Vallès a EL PERIÓDICO Sant Cugat 

Temes:

Ajuntaments