Aturades d’autobusos

Els conductors de Monbus al Baix Llobregat tornen a convocar 9 dies de vaga

  • Els treballadors tenien previst començar les aturades la setmana passada, però en l’últim moment la vaga es va desconvocar

  • Ara, els treballadors tenen programat parar els dies 8, 10, 15 i 22 de febrer i els dies 1, 8, 15, 22 i 29 de març

Els conductors de Monbus al Baix Llobregat tornen a convocar 9 dies de vaga

ayuntamiento de Sant Boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors dels autobusos de Monbus/Julià que operen a les línies urbanes de Sant Boi de Llobregat i en les que connecten Sant Boi amb Barcelona i altres municipis del Baix Llobregat, la també coneguda com l’antiga Oliveras –en relació amb l’anterior empresa que portava el servei–, han tornat a convocar nou dies de vaga entre febrer i març.

És la tercera vegada que els conductors anuncien una vaga en tot just un mes, però, per diferents motius, fins ara no s’ha pogut realitzar. Fa tot just una setmana, els treballadors van comunicar que tenien previst parar set dies entre gener i febrer, però hores abans que s’iniciés la primera jornada de vaga, Monbus va anunciar via xarxes socials que aquesta havia quedat desconvocada i que el servei funcionaria «amb normalitat». Ara, han tornat a convocar una vaga per als dies 8, 10, 15 i 22 de febrer i els dies 1, 8, 15, 22 i 29 de març.

La vaga dels treballadors de Monbus/Julià va ser convocada per primera vegada fa unes setmanes en diferents dies de gener i febrer, però per un problema amb la subrogació, el comitè d’empresa de l’antiga Oliveras assenyala que la convocatòria va ser impugnada i suspesa i que va haver de registrar la vaga de nou través de CCOO i es va modificar el calendari. Tanmateix, aquesta segona convocatòria tampoc va prosperar per un suposat defecte de forma, ja que la convocatòria, tot i que s’havia anunciat amb temps, va arribar amb menys de 10 dies de marge al Tribunal Laboral de Catalunya.

Per això, els conductors han tornat a convocar la vaga a través de CCOO i, ara, deixant més dies de marge per evitar que es repeteixin la suspensions. El Comitè d’Empresa de l’UTE Sant Boi assenyala que realitza les aturades amb l’objectiu d’exigir millores en les condicions laborals respecte a «jornades laborals interminables», a més de denunciar «una subrogació irregular».

Notícies relacionades

A principis d’aquesta setmana, Avanza, que recorre les línies del Baix Llobregat sud fins a Barcelona, ha anunciat també nou dies de vaga, que se solaparan amb la vaga dels treballadors de Monbus/Julià els dies 1 i 8 de febrer.

Més notícies del Baix Llobregat a l’edició local d’EL PERIÓDICO