Ordenances fiscals

L’Ajuntament de Sant Boi congela els tributs municipals per al 2023

L’IBI del municipi encadena tres anys amb increment zero

L’Ajuntament de Sant Boi congela els tributs municipals per al 2023

Ayuntamiento de Sant Boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’últim ple municipal de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) ha aprovat provisionalment les Ordenances Fiscals per a l’any 2023. L’Ajuntament ha congelat tots els tributs municipals, com l’IBI, l’IAE, la plusvàlua, les taxes i els preus públics, entre d’altres. Des del consistori local han afirmat que aquesta mesura serveix per mantenir el «compromís de no incrementar la càrrega fiscal i acompanyar la ciutadania en l’actual context d’evolució de l’economia».

Els rebuts dels diferents tributs municipals no experimentaran cap augment l’any vinent. En el cas de l’IBI, que és el principal impost gestionat pels ajuntaments, Sant Boi encadena tres anys amb increment zero.

La modificació de les Ordenances Fiscals de cara a l’any 2023 inclou mesures de «caràcter social» com a descompte del 95% a l’IBI per als immobles que es destinen a lloguer de vivenda amb renda limitada.

Notícies relacionades

Des de l’ajuntament han augmentat mesures fiscals per «afavorir el procés de transició energètica», com una bonificació del 50% de l’IBI per la instal·lació de plaques fotovoltaiques als edificis o la rebaixa de la meitat de la quota de l’impost a les vivendes que hagin instal·lat un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics o híbrids endollables.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi