Balanç

Les accions de la Síndica Municipal de Greuges de Sant Boi van incrementar en un 56% el 2021

Els temes més habituals van ser la contaminació acústica, les plusvàlues i l’accés a una vivenda assequible

Les accions de la Síndica Municipal de Greuges de Sant Boi van incrementar en un 56% el 2021
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Síndica Municipal de Greuges de Sant Boi (Baix Llobregat), Dolors Vallejo, ha presentat l’informe anual d’accions realitzades el 2021 en el qual destaca l’increment d’actuacions respecte a l’exercici de l’any anterior. La institució local va realitzar un total de 387 actuacions, cosa que representa un 56% més que el 2020.

En concret, es van tramitar 95 queixes -1,13 per cada 1.000 habitants–, 89 consultes i 5 actuacions d’ofici. El 89% d’expedients va quedar resolt abans d’acabar l’any, la majoria dels quals es van poder resoldre gràcies a la intermediació de la Síndica amb els departaments municipals implicats.

Els temes més habituals van ser la contaminació acústica, les plusvàlues i l’accés a una vivenda assequible. També es va atendre un volum elevat de queixes relacionades amb la dilació en l’actuació telefònica per solucionar una avaria que va afectar especialment els usuaris del servei de teleassistència.

Percentatges i reflexions

A nivell percentual, es van registrar més queixes de dones (54%) que d’homes (46%). El correu electrònic va ser la via favorita dels veïns de Sant Boi, sent un 45% el percentatge de persones que van contactar amb la Sindicatura Municipal de Greuges a través d’aquest canal.

Notícies relacionades

En la presentació de l’informe, Vallejo ha alertat sobre la importància de continuar treballant per amortitzar els impactes de la postpandèmia i de la guerra d’Ucraïna en la població més vulnerable. La Síndica també ha remarcat la necessitat de vetllar per una administració electrònica inclusiva.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi