Bones Pràctiques Municipals

L’Ajuntament de Sant Boi, premiat per combatre l’absentisme i millorar la convivència escolar

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies i el Ministeri d’Educació i FP han guardonat per partida doble el consistori

L’Ajuntament de Sant Boi, premiat per combatre l’absentisme i millorar la convivència escolar
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el Ministeri d’Educació i FP han premiat per partida doble l’Ajuntament de Sant Boi (Baix Llobregat) en el VI Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la Prevenció i Intervenció davant de l’Absentisme i en la Millora de Convivència Escolar.

Les setze entitats locals que han sigut mereixedores d’aquest premi participaran pròximament en un acte públic d’entrega, on formaran part d’una Taula de Diàleg per posar en comú «les seves bones pràctiques».

Sant Boi és, juntament amb Pinós (Alacant), un dels dos únics ajuntaments que han estat premiats en les dues categories convocades: Prevenció i intervenció davant de l’absentisme escolar i Millora de la convivència escolar.

Pla local de prevenció i atenció de l’absentisme escolar

En la primera de les categories, el guardó concedit valora la tasca reflectida en el Pla local de prevenció i atenció de l’absentisme escolar, aprovat el mes de novembre passat.

El Pla es fonamenta en la feina de la xarxa entre l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i els diferents agents socioeducatius del territori, amb la participació de diferents professionals de l’àmbit. Les dues administracions han acordat construir un nou circuit d’intervenció coordinada.

En la categoria de millora de la convivència escolar es premia el projecte Irrupció restaurativa, que té l’objectiu genèric de convertir les escoles i els instituts del municipi en comunitats capacitades per afrontar els conflictes col·lectivament.

Notícies relacionades

Amb aquest projecte que forma part del Banc de Bones Pràctiques Locals, l’Ajuntament vol apostar per una metodologia que aborda la problemàtica del bullying als centres escolars combatent accions immunològiques, com tallers educatius a l’aula.

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO