El govern municipal de Sant Boi valora la reducció de les ràtios d’alumnes com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa

L’Ajuntament reclama a la Generalitat més mesures per fomentar l’èxit educatiu i lluitar contra la segregació escolar

El govern municipal de Sant Boi valora la reducció de les ràtios d’alumnes com un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les ràtios de P3 es reduiran a Sant Boi de 25 a 24 alumnes el curs vinent. El govern municipal valora positivament aquesta decisió del Departament d’Educació de la Generalitat. No obstant, considera que és una mesura insuficient i reclama altres decisions que permetin garantir l’atenció de les necessitats educatives de la ciutat, manifestades de manera reiterada per l’Ajuntament i la comunitat educativa local.

Els Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat han informat l’Ajuntament que Sant Boi formarà part, juntament amb altres localitats, d’una prova pilot de reducció de ràtios a les escoles públiques. L’Ajuntament valora la voluntat del Departament d’Educació d’atendre les demandes dels municipis i considera que, en el cas de Sant Boi, aquesta decisió és un primer pas cap a la millora de la qualitat educativa i la lluita contra la segregació escolar.

Notícies relacionades

No obstant, la reducció de ràtios plantejada atén només parcialment el conjunt de reclamacions formulades des de l’Ajuntament i la comunitat educativa, que consideren necessari un màxim de 22 alumnes per aula a totes les etapes educatives i exigeix que no s’elimini cap línia de P3 a Sant Boi el curs 2021-22. Recollint la voluntat del Consell Escolar Municipal, el Ple va aprovar el 25 de febrer per unanimitat de totes les forces polítiques una moció al respecte.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO