PEL BANC DE BONES PRÀCTIQUES

Cinc projectes innovadors de Sant Boi, escollits com a bones pràctiques municipals

La Fira de la Puríssima, l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i el Comerç, una metodologia contra el 'bullying' i dues iniciatives artístiques han sigut les elegides

El Banc de Bones Pràctiques identifica i difon experiències innovadores dels governs municipals, Sant Boi ja acumula 17 iniciatives al llarg dels anys

ayuntamiento-sant-boi

ayuntamiento-sant-boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals ha afegit cinc projectes de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) al seu catàleg d’experiències municipals innovadores.

La Fira de la Puríssima saludable i sostenible, l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i el Comerç (OAE), una metodologia contra l’assetjament i els projectes artístics Laboratori d’Art Comunitari (LAC) i Barri Antic Art Urbà (BAAU) són les cinc iniciatives seleccionades.

El Banc de Bones Pràctiques identifica i difon experiències innovadores del govern i la gestió municipal que destaquen pel seu caràcter innovador i de qualitat. L’objectiu és que aquestes iniciatives puguin ser utilitzades per altres municipis. Sant Boi ja acumula 17 projectes que formen part d’aquesta entitat.

La Fira de la Puríssima, adaptada a les conjuntures actuals

La Fira de la Puríssima és un dels esdeveniments populars més antics de Catalunya que ha sabut adaptar-se a les conjuntures actuals. En els últims anys ha apostat per promoure el compromís estratègic de la ciutat amb la lluita contra el canvi climàtic, la salut i la mobilitat sostenible.

Centralitzar l’atenció a les empreses

L’Oficina d’Atenció a l’Empresa i el Comerç (OAE) ha servit per centralitzar l’atenció  i assessorament a les empreses i comerços de Sant Boi, els ha facilitat l’obertura de nous negocis i els ha ajudat a la consolidació dels existents.

Acabar amb l’assetjament escolar

Sant Boi va decidir posar solució a la problemàtica de l’assetjament  i apostar per una «metodologia de la irrupció restaurativa».  Aquesta forma de treball combina «accions immunològiques», com tallers educatius a les aules, amb «accions quirúrgiques» per a tràfics casos molt concrets. L’objectiu és que cada aula sigui capaç de resoldre els conflictes i, segons expliquen des del consistori, els percentatges de resolució obtinguts es valoren «satisfactòriament».

Art per trencar estigmes

El Banc de Bones Pràctiques ha premiat dos projectes de caràcter artístic. El Laboratori d’Art Comunitari, impulsat per Can Castells Centre d’Art, desenvolupa processos creatius amb persones amb diversitat funcional, gent gran, pacients de salut mental o dones migrants per trencar estigmes a partir d’una concepció inclusiva i participativa de la cultura.

Aquesta iniciativa vol «trencar» amb la idea que l’art contemporani «sigui només per a intel·lectuals o persones amb estudis».

Embellir el nucli urbà de la ciutat

El Barri Antic Art Urbà és una iniciativa artística que pretén embellir el nucli històric de la ciutat mitjançant intervencions artística realitzades per 8 artistes locals.

Notícies relacionades

La iniciativa vol donar un aire més «viu i atractiu» dels barris i algunes d’aquestes obres ja conformen part de l’imaginari col·lectiu de Sant Boi.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments