RECICLATGE 5.0

El projecte 'Reciclos' incrementa un 25% les tones d'envasos recollits selectivament a Sant Boi

Tres mil persones del municipi del Baix Llobregat ja són usuàries i col·laboren amb el projecte de recollida selectiva

Mitjançant una 'app', els usuaris poden acumular punts cada vegada que reciclin envasos i intercanviar-los per incentius

projecte-reciclos-sant-boi

projecte-reciclos-sant-boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte ‘Reciclos’ de recollida selectiva ha permès incrementar en un 25% les tones d’envasos recollits selectivament a Sant Boi, que participa a la iniciativa des del mes de juny passat. Ecoembes, l’organització que impulsa el projecte, estendrà aquesta experiència innovadora a altres comunitats autònomes.

Sant Boi es converteix així en un laboratori d’innovació a escala estatal en l’ús de tecnologia social per al reciclatge de residus. El projecte es va iniciar de manera pilot en dos barris (Ciutat Cooperativa i Marianao), però, en vista de la bona acollida ciutadana, funciona ja a tota la ciutat», expliquen des del consistori.

L’alcaldessa, Lluïsa Moret; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, i el conseller delegat d’Ecoembes, Óscar Martín, han donat a conèixer els avenços d’aquest projecte que incentiva la recollida selectiva d’envasos al contenidor groc de manera innovadora mitjançant una app web .

La trobada ha tingut lloc al Coboi lab, on s’han reunit membres del consell d’administració i accionistes d’aquesta organització sense ànim de lucre.

Tres mil usuaris

Els resultats presentats avui per Ecoembes xifren en un 25% l’augment del nombre de tones d’envasos (llaunes i ampolles de plàstic) recollides selectivament gràcies a aquesta iniciativa. Tres mil persones són usuàries de l’aplicació mòbil de Reciclos a Sant Boi (el 15% de les famílies) i els 295 contenidors d’envasos de la ciutat utilitzen ja aquesta tecnologia.

El projecte ‘Reciclos’ premia les persones que reciclen més i millor mitjançant incentius sostenibles en una app web que integra tecnologia i gamificació.

Notícies relacionades

La participació suposa l’obtenció de ‘reciclos’, uns punts que es poden bescanviar per premis individuals sostenibles o destinar a projectes col·lectius d’interès comunitari. A Sant Boi s’ha destinat, per exemple, a projectes locals com la reposició d’arbratge o a la campanya nadalenca ‘Cap nen sense joguina’.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA