Sant Boi promou el canvi de nom a la targeta sanitària de les persones trans

El ple municipal ha aprovat el primer 'Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Boi'

bandera-lgtbi

bandera-lgtbi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple municipal de Sant Boi de Llobregat va aprovar inicialment aquest dijous, 20 de febrer, el ‘I Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Boi (2020-2024)’. Aquest pla inclou mesures com: incorporar un tercer vestidor d’ús privat als equipaments esportius nous, organitzar més xerrades de temàtica LGTBI als centres educatius, habilitar lavabos amb neutralitat de gènere als edificis municipals o promoure el canvi de nom a la targeta sanitària o el carnet de la biblioteca.

Sant Boi «desplegarà aviat» aquest pla específic per «garantir els drets de les persones LGTBI+», «conscienciar la ciutadania» sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere i «prevenir les discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere», segons afirmen des del consistori.

El document planteja incorporar aquesta perspectiva de diversitat en totes les àrees de la política municipal i busca la implicació del conjunt de la societat local per continuar construint «una ciutat lliure de discriminacions». No fa ni tres mesos que l’Observatori Contra l’Homofòbia  va denunciar una agressió homòfoba a Sant Boi. Llavors, dos nois van explicar que un grup de quinze persones els va agredir a la nit, quan tornaven a casa.

Sant Boi i la diversitat

Fa anys que l’Ajuntament de Sant Boi duu a terme polítiques i accions per promoure la diversitat i combatre la LGTBI-fòbia en el marc de la campanya ‘Sant Boi és diversa’.

Des del consistori afirmen que a partir d’ara continuaran treballant per pal·liar les discriminacions que posen en risc de desigualtat o en situació de vulnerabilitat les persones que no encaixen en la lògica binària home-dona.

Incidència dels serveis municipals

El diagnòstic fet el 2017 per elaborar aquest pla assenyalava la necessitat de prendre mesures concretes per eliminar les LGTBI-fòbies en tots els àmbits, especialment en l’educació, la salut i l’espai públic.

Notícies relacionades

També es plantejava com a important que els serveis municipals incideixin en eliminar la lògica binària en els seus formularis, en els punts d’atenció al públic, en els usos del llenguatge, les imatges i la publicitat, als equips i les instal·lacions esportives o a les festes i activitats culturals.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA