03 d’abr 2020

Anar al contingut

ESPAI PÚBLIC

El projecte BAAU omple d'art el nucli antic de Sant Boi de Llobregat

La ciutadania va prioritzar aquesta iniciativa en el marc dels Pressupostos Participatius 2019

El Periódico

El projecte BAAU omple d'art el nucli antic de Sant Boi de Llobregat

El projecte Barri Antic Art Urbà (BAAU) ha començat a omplir d’art els carrers del nucli antic de Sant Boi. Vuit artistes de la ciutat residents al barri Centre han començat a fer realitat intervencions artístiques que tenen com a objectiu «millorar l’espai públic utilitzant l’art i la cultura com elements de transformació comunitària», expliquen des del consistori.

La ciutadania va prioritzar aquesta iniciativa en el marc dels Pressupostos Participatius 2019. Artistes, veïnat i comerciants del barri han participat en aquest projecte comunitari coordinat per l’Ajuntament.

En una primera fase, amb veïns, veïnes i entitats, es va confeccionar un mapa dels llocs on es considerava més adequat ubicar les obres. Després es van utilitzar uns formularis per preguntar a 300 persones residents al nucli antic amb quina única paraula el definirien, quins eren «els records més poderosos» que hi tenien vinculats i com se l’imaginaven d’aquí a cent anys.

La informació recollida va servir perquè els i les artistes s’inspiressin i posessin fil a l’agulla. Algunes de les obres es poden veure ja als carrers del centre històric (‘La casa del veí’, ‘Va ser aquí’ i ‘Records als bancs’), mentre que la resta es materialitzaran pròximament.

Els artistes implicats

En el projecte hi participen artistes d’aquest barri de Sant Boi vinculats al món de la il·lustració i el disseny gràfic: Laura del Valle, Nien Boots, Iván Bravo, Rosa Satoca, La Gàl·lia (Mónica Díaz i Mònica Ballesteros), Estudi 1859 (Raquel Martínez, Mingo Font i Natàlia Vázquez), Carol Jáuregui i Iván Castro.

El projecte BAAU vol «reforçar la identitat d’aquesta zona de la ciutat, fer que es converteixi en un referent en art urbà i que compti amb un entorn més viu, amable i atractiu per als visitants, per al comerç i, principalment, per als veïns i veïnes», expliquen des del consistori.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes: Ajuntaments Art