ESPAI PÚBLIC

El projecte BAAU omple d'art el nucli antic de Sant Boi de Llobregat

La ciutadania va prioritzar aquesta iniciativa en el marc dels Pressupostos Participatius 2019

casa-del-vei

casa-del-vei

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte Barri Antic Art Urbà (BAAU) ha començat a omplir d’art els carrers del nucli antic de Sant Boi. Vuit artistes de la ciutat residents al barri Centre han començat a fer realitat intervencions artístiques que tenen com a objectiu «millorar l’espai públic utilitzant l’art i la cultura com elements de transformació comunitària», expliquen des del consistori.

La ciutadania va prioritzar aquesta iniciativa en el marc dels Pressupostos Participatius 2019. Artistes, veïnat i comerciants del barri han participat en aquest projecte comunitari coordinat per l’Ajuntament.

En una primera fase, amb veïns, veïnes i entitats, es va confeccionar un mapa dels llocs on es considerava més adequat ubicar les obres. Després es van utilitzar uns formularis per preguntar a 300 persones residents al nucli antic amb quina única paraula el definirien, quins eren «els records més poderosos» que hi tenien vinculats i com se l’imaginaven d’aquí a cent anys.

La informació recollida va servir perquè els i les artistes s’inspiressin i posessin fil a l’agulla. Algunes de les obres es poden veure ja als carrers del centre històric (‘La casa del veí’, ‘Va ser aquí’ i ‘Records als bancs’), mentre que la resta es materialitzaran pròximament.

Els artistes implicats

En el projecte hi participen artistes d’aquest barri de Sant Boi vinculats al món de la il·lustració i el disseny gràfic: Laura del Valle, Nien Boots, Iván Bravo, Rosa Satoca, La Gàl·lia (Mónica Díaz i Mònica Ballesteros), Estudi 1859 (Raquel Martínez, Mingo Font i Natàlia Vázquez), Carol Jáuregui i Iván Castro.

Notícies relacionades

El projecte BAAU vol «reforçar la identitat d’aquesta zona de la ciutat, fer que es converteixi en un referent en art urbà i que compti amb un entorn més viu, amable i atractiu per als visitants, per al comerç i, principalment, per als veïns i veïnes», expliquen des del consistori.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Art Ajuntaments