MEMÒRIA HISTÒRICA

Sant Boi homenatja les víctimes santboianes del nazisme

Durant l'acte, es descobrirà una placa que recull els noms de les persones vinculades a Sant Boi que van ser represaliades als camps de concentració nazis

zentauroepp11531670 dia por delante  exposicion imatges i memoria de mauthausenf200122200223

zentauroepp11531670 dia por delante exposicion imatges i memoria de mauthausenf200122200223

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sant Boi i l’associació Amical Mauthausen han organitzat un acte d’homenatge a les víctimes santboianes del nazisme, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional en memòria de les Víctimes de l’Holocaust.

Durant l’acte, que tindrà lloc aquest diumenge 26 de gener a les 12 h, es descobrirà una placa – rèplica de l’actual que està molt deteriorada– a la plaça Mercè Rodoreda, s’encendrà una espelma en record de les víctimes i s’interpretarà El cant dels ocells a violoncel.

El text de la placa recull els noms de les persones vinculades a Sant Boi que van ser represaliades als camps de concentració nazis durant la II Guerra Mundial.

Els participants de l’acte

Notícies relacionades

L’acte comptarà amb: Madrona Sabat, filla del regidor de Sant Boi durant la República Antoni Sabat; el president de l’associació Amical Mauthausen, Enric Garriga; el president del col·lectiu LGTBI Sant Boi a ‘Positiu’Iván Herrador, i representants de col·lectius del poble gitano i de persones amb malalties mentals.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA