EDUCAR VS SANCIONAR

Mesures educatives a Sant Boi per a menors denunciats per consum o tinença de drogues

110 menors d'edat han participat en aquest tipus de programes des del 2008

mesures-alternatives-adolescents

mesures-alternatives-adolescents / Esther Coscojuela

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sant Boi i el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya han actualitzat un conveni que facilital’aplicació de mesures educatives alternatives a la sanció a menors d’edat que hagin rebut una denúncia per consum o tinença de drogues. La nova versió del document «amplia l’abast dels beneficiaris i la potència dels efectes cohesionadors», afirmen des del consistori.

Gràcies a aquest mecanisme d’intervenció, les persones menors denunciades per consum o tinença de drogues en la via pública poden optar per reconèixer explícitament els fets que han comès i acceptar una mesura educativa com a alternativa a la sanció econòmica.

Així, el nou conveni estén la possibilitat d’acollir-se a aquest programa de mesures alternatives a les persones menors reincidents. També a persones menors de la ciutat que siguin denunciades fora de Sant Boi i persones residents a Sant Boi denunciades fora del municipi.

110 joves des del 2008

Aquest conveni va ser pioner el 2008, quan es va posar en marxa a la ciutat. La seva aplicació ha permès «resoldre satisfactòriament i reparar la infracció en el 90% dels casos, amb una taxa de reincidència del 0%», diuen des del consistori. 110 persones menors d’edat han participat en aquest tipus de programes durant aquest temps.

Notícies relacionades

Amb aquest conveni, el consistori treballa per aprofundir en un model de justícia de proximitat restaurativa, «en què la figura de la víctima i la reparació del perjudici que hagi patit cobren almenys tanta importància com el pagament de la sanció o la rehabilitació de la persona infractora».

Més notícies de Sant Boi a l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA