GOVERN 2019-2023

El nou govern de Sant Boi s'estructura entorn de la sostenibilitat i els drets socials

Les tinences d'alcaldia es redueixen de sis a quatre i l'organigrama municipal es divideix en tres grans àrees, basades en els Objectius de Desenvolupament Sostenible

sant-boi

sant-boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns, la reelegida alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha firmat els decrets de delegació de competències del nou govern municipal de la ciutat, dividit en tres grans àrees i estructurat a partir dels eixos que marca l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Així, el nou organigrama municipal es divideix en tres àmbits de gestió: Ciutat Saludable i Sostenible, encapçalada per José Ángel Carcelén; Aliances, Innovació i Govern Intern, amb Salut González al capdavant; i Igualtat i Drets Socials i Ciutat Educadora, dirigida per Juan Antonio Tamayo.

El nou equip de govern està format per un total de 15 regidors i ha sigut dibuixat en conjunt entre el PSC i els comuns, que han reeditat el pacte entre les dues formacions per a aquest mandat, en què els tinents d’alcaldia es redueixen de sis a quatre: José Ángel Carcelén, Salut González, Juan Antonio Tamayo i Alba Martínez (En Comú).

Dels 15 regidors, un total de cinc persones s’estrenen en les responsabilitats de govern en aquest mandat 2019-2023: César Thovar, Elisabet Latorre, Sensi Domínguez, Cristina Muñoez i Francisco Javier Nicolás.

Un govern dividit en tres àrees

L’àrea estratègica a partir de la qual s’estructurarà el nou govern serà la de Ciutat saludable i sostenible, que s’orientarà impulsar accions per fer de Sant Boi un territori sostenible i que contribueixi a la defensa del planeta. Engloba les polítiques vinculades al territori, a l’espai públic, la sostenibilitat, el desenvolupament econòmic, la seguretat i la salut.

D’altra banda, l’àrea d’Aliances, Innovació i Govern intern gestionarà els serveis municipals i els comptes municipals, així com els recursos personals i els serveis jurídics, i s’encarregarà de facilitar la relació amb la ciutadania a través de l’administració electrònica.

L’àmbit d’Igualtat, Drets Socials i Ciutat Educadora s’enfocarà en les polítiques socials, prioritzant l’accés a la vivenda, la garantia dels drets socials i la igualtat d’oportunitats, així com les polítiques educatives per afavorir la inclusió i la cohesió social.

Àrea d’alcaldia

En paral·lel al treball d’aquestes tres grans àrees, des d’alcaldia s’impulsaran la planificació estratègica i la projecció exterior de Sant Boi, prioritzant les relacions amb la resta d’institucions.

Notícies relacionades

Així, des d’aquest àmbit es dirigiran les polítiques de participació ciutadana i la relació amb el teixit associatiu, així com les actuacions en matèria de transparència i bon govern i altres àmbits com la cultura, la igualtat de gènere, el feminisme i les polítiques LGTBI.

notícies de Sant Boi 

Temes:

Ajuntaments