DIA MUNDIAL DELS REFUGIATS

Mig miler d'alumnes de Sant Boi s'afegeixen a la celebració del Dia Mundial de les Persones Refugiades

La ciutat acull per quart any diverses activitats dedicades a afavorir la reflexió crítica sobre la situació dels refugiats

Onze escoles crearan una instal·lació artística sobre la contradicció entre la lliure circulació de mercaderies i les fronteres imposades a les persones

29061148668 5b7e29c078 o

29061148668 5b7e29c078 o

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mig miler d’alumnes d’entre 10 i 12 anys d’onze escoles de Sant Boi participaran el dijous 20 de juny en la creació de la instal·lació artística ‘Les (no) fronteres’, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Persones Refugiades, celebració a què se suma per quart any la ciutat per reivindicar els drets dels refugiats.

El muntatge, que neix fruit de la col·laboració entre el Centre d’Art Can Castells i Refugiarte, forma part d’un procés de reflexió iniciat des de les aules dels centres, on s’ha posat de manifest la contradicció entre la lliure circulació de mercaderies i les limitacions existents per a la circulació de persones.

Una contradicció que s’escenificarà en aquesta instal·lació, que s’ubicarà aquest dijous a la plaça de l’Ajuntament, on tot seguit tindrà lloc la lectura d’un manifest i una actuació musical a càrrec de la banda santboiana Chet.

Aquesta és una de les iniciatives que Sant Boi acull fruit del compromís del municipi com a Ciutat Refugi, i que s’acompanyarà amb altres activitats culturals dedicades a afavorir una reflexió crítica sobre la situació actual de les persones refugiades, especialment sobre la vulneració de drets humans a la frontera sud.

Fotografies 'a peu de tanca'

Durant la mateixa tarda de dijous, l’orquestra de l’Escola de Música Blai Net tocarà diversos temes per donar la benvinguda a les persones assistents al documental ‘Fugir per estimar i ser’, el qual es projectarà als Cinemes Can Castellet, amb col·loqui posterior.

Com a complement de la programació, fins al 10 de juliol el Museu de Sant Boi acull l’exposició ‘A peu de tanca’, del fotoperiodista José Antonio Sempere i organitzada per Sindicalistes Solidaris, que retrata el drama de la immigració transfronterera a través del recorregut dels immigrants que volen arribar a Europa pel sud d’Espanya. 

Notícies relacionades

Per concloure la commemoració de l’efemèride aquesta setmana, el divendres 21 Cal Ninyo acollirà l’espectacle ‘Rebétiko: nascut a l’exili’, de Yannis Papaioannou, una mostra d’imatge, música, paraula i dansa que parla de la nostàlgia i l’arribada a una neva terra, que compta amb el recolzament de la Diputació de Barcelona.

Més notícies de Sant Boi 

Temes:

Refugiats