MILLORES EN LA QUALITAT DE L'AIGUA

L'AMB inicia actuacions per millorar la qualitat de l'aigua en el tram final del riu Llobregat

Es preveu que el 50% del cabal del riu des de Molins de Rei fins a la desembocadura sigui aigua regenerada

Tram final del riu Llobregat, al seu pas pel Prat, dijous.

Tram final del riu Llobregat, al seu pas pel Prat, dijous.

1
Es llegeix en minuts

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat aquesta setmana les proves destinades a millorar la qualitat mediambiental del riu Llobregat en el tram final. Així doncs, i fins al 31 de juliol, s’aportarà aigua regenerada al riu per avaluar les possibles millores en la qualitat de l’aigua.

La corporació preveu que el 50% del cabal del riu des de Molins de Rei fins a la desembocadura sigui d’aigua regenerada produïda per l’Estació Regeneradora d’Aigua (ERA) de la depuradora del Prat de Llobregat.

Durant el procés, es durà a terme una campanya de monitoratge per valorar l’impacte d’aquesta aportació en la qualitat de l’aigua, donant així continuïtat als treballs duts a terme per un comitè de 12 experts constituït a finals de 2018 per estudiar l’aportació d’aigua regenerada com a mesura per incrementar els cabals i la disponibilitat dels recursos hídrics en el tram final del riu.

Notícies relacionades

L’acció l’ha impulsat el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i la implementaran l’Agència Catalana de l’Aigua i l’AMB, amb la col·laboració del departament de Salut i de l’operador Aigües de Barcelona.

Més notícies de Sant Boi Cornellà en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA