TRES DIES DE FESTA

Buhos, Carolina Durante, Rosario i Tequila, els noms propis de la Festa Major de Sant Boi

Cau del cartell el raper Nach, el concert d'aquest divendres del qual s'ha cancel·lat a causa de les previsions meteorològiques

La festa consolida el procés de descentralització iniciat fa tres anys amb espais en diferents barris de la ciutat

carolina-durante-me-la-suda-que-piensen-que-somos-ninos-pijos-de-derecha

carolina-durante-me-la-suda-que-piensen-que-somos-ninos-pijos-de-derecha

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del grup català Buhos a Rosario Flores, passant per les bandes madrilenyes Carolina Durante Tequila. Són alguns dels principals noms propis que sonaran aquest cap de setmana amb motiu de la Festa Major de Sant Boi 2019, que arrenca aquest divendres a la tarda i que quedarà oficialment inaugurada amb el pregó de festa major, a les 22 h, protagonitzat aquest any pel Consell d’Adolescència de la ciutat.

El mal temps ha obligat a suspendre alguns dels actes d’aquest divendres a la nit, entre els quals, el concert del raper Nach, un altre dels caps de cartell de gran festa de Sant Boi, que s’havia de celebrar al Baldiri Aleu. Al seu torn, també ha quedat cancel·lat el Correfoc, que s’havia de celebrar simultàniament pels carrers de la ciutat. 

També està previst que actuïn aquesta nit, si res ho impedeix, el grup de Calafell Buhos, que delectarà el públic amb les seves melodies de rock tropical, com ells mateixos ho defineixen, i Momo, banda tribut a Queen, que actuaran a la plaça de l’Agricultura a les 23.45 h i a la 01.30 h, respectivament.

Dissabte, les activitats donaran inici des de ben aviat, amb una nova edició de Daltabaix, una trobada entre grups instrumentals i corals integrats per l’alumnat de l’escola de música Blai Net i d’escoles de municipis veïns, com Esplugues o Sant Feliu. 

A més, durant tota la jornada, se celebrarà la festa del circ, amb actuacions i tallers per a tots els públics, així com la XX Trobada de gegants de Festa Major, amb cercaviles inclòs, i altres propostes centrades sobretot en el públic familiar, amb l’objectiu que tothom disfruti de la festa. 

La festa, també als barris

Les entitats de la ciutat tindran una participació destacada, sobretot respecte al bloc d’activitats de cultura popular, i la festivitat tornarà a apostar un any més per la descentralització dels actes habilitant diferents espais i organitzant esdeveniments als diferents barris de la ciutat.

Per exemple, en els espais de Marianao es representarà un espectacle teatral sobre la història del barri, produït i interpretat pels veïns i veïnes, i en aquest mateix barri la dansa contemporània tornarà a ser protagonista de l’espectacle participatiu Sant Boi es Mou. També hi haurà activitats en altres punts del municipi, com a Ciutat cooperativa i Molí Nou, on se celebrarà la 3a edició de La Coope Arts al Carrer. 

Carolina Durante i Tequila, el cap de setmana

Dissabte a la nit tindran lloc els altres dos concerts protagonistes d’aquesta FM 2019: el de la cantant Rosario i el del grup madrileny Carolina Durante, la primera en el Baldiri Aleu i els segons a la plaça de l’Agricultura. Aquest grup de joves, que es va unir fa només any i mig als carrers de Malasaña, està aconseguint un èxit indiscutible amb temes com 'Cayetano', que s’ha convertit en la seva senya d’identitat. 

El toc musical tornaran a posar-lo altres madrilenys, en aquest cas el grup Tequila, diumenge a la nit, quan actuaran també la mateixa plaça, i als quals seguiran la banda Smoking Stones, amb el seu tribut als Rolling. També diumenge actuaran els de sant Boi Boner, amb temes propis i 'covers' d’èxit, mentre que Can Massallera viurà una nit de màgia amb el Mag Lari.  

Notícies relacionades

La Festa Major també comptarà amb la segona edició del SwingBoi, una trobada on tothom estarà convidat a ballar al ritme de swing, i amb el tradicional Piromusical, que acomiadarà la Festa Major de Sant Boi dilluns 20 de maig des del parc de la Muntanyeta.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Festes Música