EINES PER A LA CIUTADANIA

Sant Boi fa el salt a la tramitació electrònica

Des d'aquesta setmana, més de 400 tràmits es poden fer per internet, mentre que fins ara només eren una vintena

tramitaci-electrnica

tramitaci-electrnica / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ciutadania de Sant Boi pot fer des d’aquesta setmana més de 400 gestions amb el consistori sense necessitat d’haver-se de desplaçar gràcies a la tramitació electrònica, que a partir d’ara permetrà realitzar-les per internet de manera més ràpida, còmoda i senzilla.

Fins ara, només una vintena d’aquestes gestions –com ara demanar un volant d’empadronament– podien fer-se virtualment, però el consistori ha ampliat aquesta possibilitat fins als 400 tràmits, incloent-hi els relacionats amb les llicències d’obres, la comunicació de dades bancàries o la presentació d’al·legacions.

Per fer un tràmit electrònic amb l’Ajuntament, cal dirigir-se al web municipal, entrar a la guia de tràmits i escollir el tràmit concret que es vol fer. Per completar el procés, en la majoria de casos, és necessari disposar d’un identificador digital idCat mòbil o qualsevol altre tipus de certificat digital.

Amb la generalització de la tramitació electrònica, l’Oficina Municipal d’Atenció a les Persones (OMAP) modifica bona part de les seves funcions, ja que tot i que continuarà gestionant tràmits presencialment, el seu principal paper serà ara assistir la ciutadania per internet.

Internet, porta d’accés a la participació ciutadana

Aquesta no ha sigut l’única aposta de Sant Boi per la gestió telemàtica. També a l’àmbit de la participació ciutadana, el consistori ha creat recentment una plataforma digital de participació, a través de la qual la ciutadania pot, per exemple, col·laborar i votar en els Pressupostos Participatius locals.

Aquesta eina, juntament amb l’impuls a aquests pressupostos, s’ha dut a terme durant el procés de redefinició de les polítiques de participació ciutadana, que s’han estat desenvolupant durant els últims anys al municipi i que ha culminat amb un Reglament de Participació Ciutadana de Sant Boi, presentat aquesta setmana.

Sota el títol genèric de ‘particiPASSIÓ’, aquest procés ha treballat per construir de manera consensuada una participació ciutadana per a tothom fàcil, flexible, útil i amb impacte, a través d’experiències pilot en consells sectorials i de districte per millorar l’espai públic o decidir sobre processos vinculats a l’urbanisme.

Notícies relacionades

Aquest document, que defineix amb claredat els instruments de participació ciutadana existents a la ciutat, estarà en termini d’exposició pública fins al 16 d’abril, temps durant el qual la ciutadania podrà fer les al·legacions que cregui adients.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments