TALENT LOCAL

Sant Boi trasllada la cultura de l'emprenedoria a les aules

La ciutat ha engegat un projecte en què hi participen 300 alumnes de secundària i batxillerat i 16 empreses locals, que actuaran com a mentores

La iniciativa s'estendrà fins al mes d'abril i els equips participants podran a optar a un viatge de cinc dies per visitar Silicon Valley, a Califòrnia

escuela1

escuela1

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres 11 de gener es presenta a Can Masallera el projecte ‘Sant Boi Talent. Emprenent a les aules!’ una iniciativa dedicada a fomentar la cultura de l’emprenedoria entre els joves estudiants de la ciutat i en la qual hi participaran prop de 300 alumnes de secundària i batxillerat.

Un total de sis centres educatius santboians ja han confirmat la seva presència en aquesta iniciativa, que vol, a més, fer emergir el talent dels més joves i que comptarà amb la participació de 16 empreses locals, que actuaran com a mentores.

El ‘Sant Boi Talent’ s’estendrà fins al pròxim mes d’abril, temps durant el qual els estudiants podran experimentar les dificultats i els reptes d’emprendre  un negoci o un projecte des de zero i a partir de les seves pròpies idees.  

La primera edició del projecte està dirigit específicament als alumnes de 3r i 4t de l’ESO i de 1r i 2n de Batxillerat dels centres públics INS Marianao, INS Ítaca, INS Joaquim Rubió i Ors i INS Camps Blancs i els centres concertats Llor i Sant Josep.

Tots ells assistiran aquest divendres a la gala inaugural per conèixer els detalls del projecte, impulsat per Talent Factory. L’acte de presentació inclourà la conferència ‘Emprendre com a forma de vida’, a càrrec del cofundador de Luces Solidarias, Borja Díaz-Roig, un emprenedor social que treballa a Irlanda com a consultor de màrqueting ‘online’ per a Google.

Un viatge a la meca de l’emprenedoria 

També compartiran la seva experiència alguns dels participants d’edicions anteriors en altres municipis, que explicaran les seves experiències amb el projecte. A la gala final, que tindrà lloc al mes d’abril, es donaran a conèixer els equips guanyadors de la iniciativa.

Els alumnes participants podran optar a un primer premi que inclou un viatge de cinc dies a Silicon Valley, San Francisco, mentre que l’equip que quedi en segon lloc podrà viatjar durant tres dies a Brussel·les i el tercer optarà a un 'tour emprenedor' per Barcelona.

Notícies relacionades

El projecte compta amb la col·laboració d’Aigües de Barcelona, l’Obra Social La Caixa, Innobaix, l’AMB, Acció de la Generalitat, La Salle Technova, la UB, la UPC Google, Ebay, Microsoft, Península, Founder Institute, el Parlament Europeu o Finnova, entre d’altres.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA