DEL 7 AL 9 DE SETEMBRE

El Festival Altaveu de Sant Boi més enllà dels concerts

Una gran varietat d'activitats i iniciatives per a tota la família s'emmarcaran en la 30a edició del festival, que aterrarà a la ciutat el 7 de setembre

festival-altaveu

festival-altaveu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sant Boi tornarà a ser escenari de l’emblemàtic Festival Altaveu, un certamen musical que aquest any celebra la seva 30a edició del 7 al 9 de setembre i que inclou els concerts d’artistes del panorama internacional i local, com Morjane Ji, la menorquina Anna Ferrer El Petit de Cal Eril, entre molts d’altres.

L’ànim del festival és reivindicar el paper de la veu com a vehicle d’expressió artística, però no només a través dels concerts. Sota el nom Altaveu + i Altaveu en Famíliaes presenten una sèried’activitats i iniciatives dirigides a tots els públics i que inclouen des de xerrades o debats fins a exposicions i espectacles infantils.

Ja com a prèvia a l’inici del festival, el dijous 6 de setembre tindrà lloc a Can Massallera un debat coordinat per Jordi Turtós, director artístic del festival, i que comptarà amb la presència de diferents representants de festivals i institucions culturals públiques i que girarà entorn del paper i la funció que desenvolupen avui dia els festivals públics.

Una altra de les xerrades organitzades en el marc del Festival Altaveu es produirà dissabte 8 de setembre a la rambla Rafael Casanova i estarà guiat per Toni Castarnado, periodista musical, que oferirà un recorregut a partir de les trajectòries personals i artístiques de diverses dones que van decidir alçar la veu en l’àmbit de la música popular des dels anys 20 del segle passat.

La 30a edició del certamen servirà, a més, per presentar dos documentals musicals: ‘Callas’, que retrata la gran soprano a través del mirall del seu esperit, en una lluita interna entre l’art i la vida; i ‘Rumba 3 – de ida y vuelta’, que repassa la trajectòria d’aquest grup històric de la rumba catalana i la seva importància durant l’època franquista.

Trenta edicions

El tret de sortida a l’acte el donaràl’exposició ‘30 altaveus, 30 cartells’,que s’instal·larà al vestíbul de Can Massallera a partir del dia 6 fins al 20 de setembre, i que farà un repàs pels trenta cartells de cada any comentat pel periodista musical Jordi Bianciotto.    

I, un any més, i ja en van dos, la rambla Rafael Casanova acollirà dissabte i diumenge la 2a Fira del Disc de Col·leccionista i del Llibre Musical, que reunirà expositors especialitzats amb peces habitualment difícils d’aconseguir i en la qual podran trobar-se petits tresors musicals en forma de disc o de llibre.

L’Altaveu en Família

L’Altaveu vol fer, a més, un esforç per acollir la varietat més gran de públic possible, motiu pel qual aquest any ha tornat a apostar per les activitats de dinamització dirigides a tota la família, en les quals els més petits podran descobrir el valor i la importància de la música a través de jocs i espectacles.

La plaça de l’Ajuntament serà l’escenari que acollirà totes aquestes iniciatives, que començaran el dissabte 8 a les 11h amb el ‘Bsasal Rock’, un espectacle innovador i refrescant en el qual la música i l’aigua seran els protagonistes, organitzat pel grup d’animació familiar Ambauka.

Diumenge dia 9 tindran lloc dues iniciatives més: ‘Reggae Camp Circus’ i ‘De Vilaboi a Federico’. La primera inclourà un taller de circ i jocs psicomotrius, al qual acompanyaran els ritmes jamaicans de la banda A4 Reggae Orchestra.

Notícies relacionades

La segona, a les 18h, comptarà amb la participació d’alumnes de les diferents escoles de música de Sant Boi, que cantaran en directe, acompanyats d’una banda professional, textos de Federico García Lorca. Una proposta creativa i comunitària coordinada pel músic i productor santboià Ángel Dorao.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA