CURA DE L'ESPAI PÚBLIC

Sant Boi firma 186 convenis amb entitats locals per valor d'1,38 milions d'euros

Els acords de col·laboració inclouen 150 organismes, la majoria pertanyents a l'àmbit de la cultura i l'esport

foto-de-grup-convenis-i-contracte-de-ciutat-2018

foto-de-grup-convenis-i-contracte-de-ciutat-2018

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb l’ànim de donar resposta a les principals necessitats de la ciutat,l’Ajuntament de Sant Boi ha firmat un total de 186 convenis de col·laboració amb entitats de la ciutat. Amb una aportació econòmica globald’1,38 milions d’euros, els acords tenen l’objectiu de treballar conjuntament enl’ús responsable de l’espai públic.

Fins a 150 entitats de Sant Boi han firmat el ‘Contracte de Ciutat 2018’,pel qual es comprometen públicament a col·laborar en la cura, manteniment i neteja de l’espai públic, i a fer-ne un ús responsable.

En aquest document de corresponsabilitat, el consistori assumeix el compromís de posar tots els recursos que estiguin al seu abast per poder assolir el repte de tenir un espai públic més net i ordenat.

Per fer-ho, necessita l’ajuda i col·laboració de les entitats, que s’han compromès a tenir cura de les seves seus i a promoure la reducció i recollida selectiva de residus de les activitats que duguin a terme a l’aire lliure, així com promoure entre els seus associats campanyes sobre neteja i ús responsable de l’entorn públic.

A més, també s’han compromès a dur a terme, almenys, dues accions de sensibilització o intervenció directa a l’espai públic durant aquest any i a fomentar la neteja com a valor cívic i d’estima a la ciutat.

Gran implicació ciutadana

Els 186 contractes de col·laboració firmats aquest any, per un valor total d’1,38 milions d’euros, inclouenprop de 25.000 persones, associades a les 150 associacions signants. 

Entre els àmbits amb més representació, destaquen especialment Cultura (48) i Esports (41), tant pel nombre d’entitats com per l’import econòmic que s’hi destinen. Altres àmbits que inclouen els acords són Educació (20), Medi Ambient (11), Diversitat Funcional (10) o Joventut (9).

Notícies relacionades

El document firmat entre l’Ajuntament i les entitats suposa, en paraules de l’alcaldessa Lluïsa Moret, “una peça més en la construcció col·lectiva del contracte que ens vincula amb la ciutat”, i està orientat a afrontar“un dels reptes principals que tenen les ciutats metropolitanes: el manteniment i l’ús responsable de l’espai públic.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA.