Anar al contingut

Novetat editorial

Una novel·la d'amor situa una Guàrdia Civil infiltrada entre independentistes

'La tardor de la llibertat' de Víctor Jurado recorre diferents escenaris del procés

El Periódico

Coberta del llibre La tardor de la llibertat, de Víctor Jurado.

Coberta del llibre La tardor de la llibertat, de Víctor Jurado.

L'escriptor de Sant Boi de Llobregat Víctor Jurado ha publicat la novel·la La tardor de la llibertat (Columna), una història d'amor entre un independentista d'Arran i una policia de la Guàrdia Civil infiltrada.   

Segons ha informat l'editorial en un comunicat, es tracta de la primera novel·la del procés sobiranista situada al segle XXI, i narra aquesta "revolució" des de la perspectiva més humana.   

En les seves pàgines, Irene és una jove Guàrdia Civil d'Altea (Alacant) que viatja a Barcelona durant els moments més crítics de l'independentisme català amb la missió d'infiltrar-se, quan coneix l'estudiant d'història i militant d'Arran Arnau, que està convençut que la proclamació de la república és l'única manera d'accedir a un futur millor.

L'atzar lliga tots dos extrems amb la mirada angoixada de Salvador, un traductor que s'acosta a la cinquantena i pronostica que el desastre està molt a prop.

Entre els seus escenaris, la novel·la recorre amb dos punts de vista contraposats la protesta davant la Conselleria d'Economia de la Generalitat, la “fugaç” declaració d'independència i diverses manifestacions i cassolades, entre d'altres.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA