S'ATORGARÀ EL PREMI EL 19 DE NOVEMBRE

El xef Albert Mendiola, de Sant Boi, candidat a 'cuiner de l'any'

El cuiner català, que ha treballat amb Martín Berasategui, acosta a preus assequibles la gastronomia moderna al públic metropolità

El xef Albert Mendiola, de Sant Boi de Llobregat. 

El xef Albert Mendiola, de Sant Boi de Llobregat.  / RESTAURANT MARIMORENA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El xef Albert Mendiola, del restaurant de Sant Boi Marimorena, serà un dels candidats que optin al 'Premi Cuiner de l'Any', que reconeix la tasca de cuiners emergents que utilitzen producte de proximitat, tenen sensibilitat amb produccions ecològiques i col·laboren conjuntament amb productors locals i fan difusió d'aquests valors.

El guanyador de l'edició de 2017 es farà públic durant el Fòrum Gastronòmic Girona 2017, diumenge que ve 19 de novembre, en una sessió especial on els cinc aspirants presentaran alguns dels seus plats en directe.

Una carrera d'èxit

El xef Mendiola, del Restaurant Marimorena de Sant Boi, té una llarga trajectòria d'èxit. Tal com publicava 'ElLlobregat.com' en un perfil del cuiner, Mendiola "aconsegueix acostar al públic metropolità la gastronomia moderna i a preus més assequibles. Després de ser elegit, amb només 21 anys, cap de cuina del Kursaal [restaurant de Martín Berasategui], Mendiola va liderar recentment les cuines del Vermut i el Mutis, escollida millor cocteleria d'Europa".

A més de Mendiola, els altres candidats són Àlvar Ayuso (Alvart, l’Escala), Ariadna Julian (Monvínic, Barcelona), Kaya Jacobs (Tossal Gros, Prenafeta) i Sergi Roca (Equilibri, Navata).

Sessió conjunta dels guanyadors d'anteriors edicions

Com a novetat i per primera vegada, aquest any els guanyadors de totes les edicions anteriors del premi 'Cuiner de l’Any' pujaran a l'escenari per oferir una sessió conjunta com prèvia a l'entrega del guardó d'aquest any.

El certamen ja ha guardonat, fins ara, Oriol Llavina (El Cigró d’Or) el 2009, Dani Lechuga (Caldeni) el 2011, Albert Marimon (La Cava) el 2013, Albert Ortiz (Axol) el 2014, Diego Alías (Ca l'Amador) el 2015 i Vicent Guimerà (L’Antic Molí) el 2016.

Notícies relacionades

Aquest any, un jurat especialitzat ha sigut l'encarregat d'escollir els cinc finalistes d'aquest premi, per al qual es podrà votar en línia del 31 d'octubre al 15 de novembre.

notícies de Sant Boi

Temes:

Gastronomia