'Mi amigo Naim', el curtmetratge 'made in' Sant Boi que conscienciarà els nens sobre els refugiats

El film va ser seleccionat per formar part del 'Catalogue du Court Short Film Corner' del Festival de Cannes 2017

La presentació de ’Mi amigo Naim’ a Sant Boi.

La presentació de ’Mi amigo Naim’ a Sant Boi.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

El passat 9 de juny es va presentar a Sant Boi el curtmetratge 'Mi amigo Naim', dirigit per santboià José Luis López. El film és un cant a l'amistat i l'acollida i va ser seleccionat per formar part del "Catalogui du Court Short Film Corner" del Festival de Cannes 2017.

La presentació va comptar amb l'assistència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el director i els actors del curt, Jesús Puchol, Candela Moreno i Roland Fosso. L'alcaldessa va manifestar que el curtmetratge és "una eina de projecció de la ciutat" i va destacar els seus valors educatius.

MATERIAL EDUCATIU

Per la seva banda, el director de l'obra, José Luis López, va expressar la seva intenció d'utilitzar el curtmetratge com a material educatiu per a les escoles una vegada finalitzi la seva presentació als festivals de cinema.

El film ha sigut rodat a Sant Boi amb la col·laboració de veïns i veïnes de la ciutat. El curt explica la història de l'Alba, una nena de 8 anys, quan es troba a Naim, un emigrant africà. Entre els dos sorgeix una relació que demostra que l'amistat no coneix colors ni fronteres.

SUPORT DEL COL·LEGI DE PERIODISTES

La producció ha comptat amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la CEAR (Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat) i l'Ajuntament de Sant Boi.

Un dels objectius del curt és que pugui formar part del material educatiu a les escoles a l'hora de fomentar la cooperació i l'acollida de persones emigrants i refugiades.

Notícies relacionades

A més de la presència al Festival de Cannes, 'Mi amigo Naim' ha sigut seleccionat a l'Étranger Film Festival, un certamen que tindrà lloc entre el 7 i l'11 de juliol a l'illa italiana de Bari; al Filmets Badalona Film Festival i al Sant Andreu de la Barca International Film Festival, i es prepara per participar en altres festivals de caràcter internacional com el Cinefest de Los Angeles i l'Acafilms de São Paulo.

Més notícies de Sant Boi