Sant Boi firma un conveni amb Amical de Mauthausen per a la prevenció del feixisme

L'Ajuntament de la ciutat és membre des de gener de la xarxa de memòria històrica 'Mai Més'

mauthausensantboi

mauthausensantboi

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i el president d'Amical de Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del nazisme d'Espanya, Enric Garriga, han firmat aquest dimecres, 29 de març, un conveni de col·laboració.

L'objectiu de l'acord és articular activitats, principalment educatives i de sensibilització, per a prevenir el feixisme a Sant Boi.

 

El conveni també pretén ser una eina per conservar la memòria històrica de la deportació republicana, impulsar la investigació històrica sobre les persones de la ciutat que la van patir i reconèixer i rehabilitar totes les persones de Sant Boi que han patit persecució per defensar la democràcia i les llibertats.

 

Entre els compromisos assolits per l'Ajuntament es troba el de recolzar les activitats educatives del projecte Mauthausen / Buchenwald i la celebració del Dia Internacional de l'Holocaust i de Prevenció de Crims contra la Humanitat.

 

L'entitat Amical de Mauthausen realitzarà xerrades i conferències en centres de secundària de la ciutat i participarà en accions municipals coincidents amb els seus objectius de treball.

PRESERVAR LA MEMÒRIA HISTÒRICA

Sant Boi treballa, mitjançant el Programa Municipal de Memòria Històrica, en la recuperació de la memòria històrica del municipi com a patrimoni col·lectiu i com a símbol permanent de la tolerància, de la dignitat dels valors democràtics i el rebuig del totalitarisme.

Algunes de les accions en marxa tenen a veure amb la reivindicació de la figura de la periodista Montserrat Roig i l'erradicació de la pictografia franquista residual a les façanes.

 

Notícies relacionades

El mes des del gener passat, l'Ajuntament es va adherir a la xarxa de memòria i prevenció del feixisme 'Mai Més'.

Més notícies de Sant Boi