La nova síndica de Sant Boi: "Una altra mirada" a la institució per a aquest 2017

Dolors Vallejo Calderón assegura que exercirà el càrrec "escoltant, dialogant i mirant a la cara de la gent"

dolors-vallejo-calderon-sndica-de-greuges

dolors-vallejo-calderon-sndica-de-greuges / Picasa

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

El mes de novembre passat es va celebrar l'acte de presentació pública de la nova defensora del poble de Sant Boi, Dolors Vallejo Calderón, i de comiat del seu antecessor, Carles Dalmau. 

La nova síndica va expressar la seva voluntat d'aprofitar la seva trajectòria i experiència professional com a docent per aportar "una altra mirada" a la institució, donant continuïtat a la bona feina realitzada pels síndics anteriors.

ESCOLTAR I DIALOGAR

Dolors Vallejo Calderón va dir que exercirà el càrrec "escoltant, dialogant i mirant a la cara de la gent" i va manifestar que treballarà per incrementar el grau de coneixement i reconeixement de la sindicatura, fer pedagogia i guanyar-se la confiança de la ciutadania.

El síndic sortint, Carles Dalmau, va explicar que ha viscut "uns anys preciosos" en l'exercici d'una responsabilitat que ha qualificat com "un honor i un privilegi" i que li ha permès "servir i ser fidel a la defensa dels drets agreujats "dels seus conciutadans i conciutadanes.

TREBALL VOCACIONAL

Durant la ponència "Amb vocació de servei", la professora de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, Begoña Román, va defensar que la transparència, el bon govern i la qualitat democràtica han d'entendre's no només com a " responsabilitats normatives" dels governs, sinó com "un element vocacional" incorporat a la seva tasca.

Notícies relacionades

També va reivindicar que els poders públics han de "predicar amb l'exemple" com va fer l'Ajuntament de Sant Boi amb la creació de la 'Sindicatura de Greuges'. Begoña Román va considerar necessari que la justícia social i la solidaritat, per afavorir una igualtat real entre les persones, necessiten tenir un component normatiu que vagi més enllà de la bona voluntat i els recolzaments emocionals.

Més notícies de Sant Boi