Lluïsa Moret: "Pretenem millorar la qualitat de l'espai públic atenent a les peticions dels santboiencs"

El nou projecte contempla contenidors accessibles per a discapacitats i recollida de mobles en horari fix

sant-boi-contenedores

sant-boi-contenedores

2
Es llegeix en minuts
MANUEL ARENAS / SANT BOI DE LLOBREGAT

En el present mandat, l'Ajuntament de Sant Boi ha posat en marxa una nova etapa de millora de l'espai públic. Es tracta del projecte “SB renova”, al qual se li ha assignat una partida pressupostària de 5,2 milions d'euros.

En un termini de dos mesos se substituiran els 1.737 contenidors de la ciutat per altres models nous “que, a més de tenir més capacitat i ser més resistents al vandalisme, seran accessibles per a les persones amb discapacitat física i visual. El que es pretén amb això és millorar la qualitat de l'espai públic atenent a les peticions dels santboiencs”, assegura l'alcaldessa de Sant Boi Lluïsa Moret.

Una associació de persones discapacitades de la ciutat ha verificat que l'altura i el so que emeten els nous contenidors estiguin adaptats a persones discapacitades. “Durant aquests anys enrere hem constatat algunes queixes ciutadanes al respecte. Per exemple, hi havia gent que es queixava perquè l'obertura lateral dels contenidors –de 15 anys d'antiguitat- dificultava el seu ús: el nou sistema bilateral resoldrà aquest problema. També rebíem queixes per part d'alguns comerços davant dels quals s'havien situat contenidors que tapaven les botigues: en la reubicació també s'ha pensat en això”, diu Moret.

PREPARA EL TEU MOBLE DE 20:00 a 22:00 H.

A més de les novetats pel que fa a la recollida selectiva de residus, el projecte “SB renova” també pretén instaurar un nou model de recollida de mobles i trastos vells, l'alternativa a les opcions clàssiques de la Deixalleria Municipal  i de portar els mobles al lloc on es van comprar.

El nou model de funcionament del servei estableix un dia fix de recollida a cada barri de la ciutat. Fins ara la recollida de trastos vells es portava a terme segons la demanda existent, però la gran majoria dels serveis es feien sense previ avís. Els trastos s'acumulaven a la via pública generant brutícia i molèsties: “donava una mala imatge de la ciutat”, explica l'alcaldessa de Sant Boi.

A partir d'ara caldrà deixar el moble o estri vell a la nit -entre les 20 i les 22 hores- al costat de la porta dels edificis, no al costat dels contenidors. La recollida es farà l'endemà al matí.

“CORESPONSABILITAT DE LA CIUTADANIA”

Els dies previstos per deixar els trastos són: dilluns (Marianao), dimarts (Ciutat Cooperativa i Molí Nou), dimecres (Centre), dijous (Vinyets i Molí Vell) i divendres (Camps Blancs, Casablanca i barris de muntanya).

Notícies relacionades

Lluïsa Moret al·ludeix a la coresponsabilitat de la ciutadania: “Esperem que els veïns responguin a l'esforç de l'Ajuntament per atendre les demandes. Estem estudiant quines sancions imposar en els casos de conductes incíviques, però la nostra prioritat serà informar i conscienciar per generar coresponsabilitat en la ciutadania”.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYAnotícies de Sant Boi

Temes:

Lluïsa Moret