Institut Català d’Oncologia

Balcells, sobre l’activitat privada del director de l’ICO: «Si hi ha incompatibilitats, no ho tolerarem»

Balcells, sobre l’activitat privada del director de l’ICO: «Si hi ha incompatibilitats, no ho tolerarem»

ACN

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Conselleria de Salut prendrà les «decisions» pertinents si la investigació que té en marxa confirma que el director general de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), Ramon Salazar i Soler, va incórrer en incompatibilitats al rebre pagaments de fins a set farmacèutiques el 2022 sent alt càrrec de la Generalitat.

El conseller de Salut assegura que la investigació en marxa sobre l’activitat privada de Ramon Salazar tardarà «poc» a tancar-se

Salut va obrir un expedient informatiu per indagar sobre l’activitat privada de Salazar dilluns a la tarda arran d’una investigació d’EL PERIÓDICO, que va destapar aquests pagaments i l’existència d’una empresa fundada pel director de l’ICO que va passar a estar administrada per la seva dona en el moment en què l’oncòleg va assumir l’alt càrrec.

Aquesta empresa és propietària de les Tertúlies Oncològiques, unes jornades que se celebren cada any patrocinades per laboratoris i que es promocionen sota el segell de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) o del Vall d’Hebron Institute of Oncology (VHIO), els dos organismes públics.

Notícies relacionades

«Hi ha unes normes que un alt càrrec ha de complir i ara veurem si s’han complert o no. Hi ha uns criteris de compatibilitat que veurem si s’han saltat o no», ha dit el conseller de Salut, Manel Balcells, aquest dimecres. Balcells ha recalcat que el seu departament va obrir l’expedient informatiu «immediatament» al conèixer la notícia. «A partir d’aquí prendrem les decisions que calgui prendre. I les prendrem. Si hi ha coses mal fetes, no ho tolerarem», ha advertit.

El conseller de Salut ha recordat que hi ha una sèrie d’«incompatibilitats» d’alts càrrecs i que «tot alt càrrec sap quines són». «[La investigació a Salazar] està en mans de Funció Pública. Nosaltres vam instar a obrir l’expedient, però l’ha obert Funció Pública», ha explicat als mitjans. Balcells creu que la investigació tardarà «poc» a tancar-se.