Segons un estudi

Més de 135.000 nens tenen al·lèrgia a Catalunya, i 35.000, asma

Més de 135.000 nens tenen al·lèrgia a Catalunya, i 35.000, asma

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 5,7% dels nens de menys de 14 anys a Espanya tenen asma, i l’11,4% pateixen al·lèrgia, principalment rinitis al·lèrgica. Tenint en compte que a Espanya hi ha uns sis milions de nens de menys de 14 anys, les dades indiquen que n’hi ha uns 795.000 amb al·lèrgia i uns 397.000 amb asma.

A Catalunya, aquestes xifres es tradueixen en 135.536 nens al·lèrgics i 35.565 asmàtics. Aquestes són les conclusions d’un nou estudi que publica ‘Archivos de Bronconeumología’, que mostra l’important impacte de les dues malalties tant en la qualitat de vida i la salut mental de la població pediàtrica com en l’ús de recursos sanitaris.

El treball ha estat liderat per Luis González de Paz, del Consorci d’Atenció Primària de Salut de l’Eixample (CAPSBE) i investigador de l’IDIBAPS; Laura Valdesoiro, de l’Hospital Parc Taulí (Sabadell); Antoni Sisó-Almirall, president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (Camfic), i Joan Bartra, president de la Societat Catalana d’Al·lèrgia i Immunologia Clínica. També hi han col·laborat experts de la UPF School of Management.

Notícies relacionades

L’estudi s’ha elaborat a partir de l’Enquesta Nacional de Salut que fa el Ministeri de Sanitat a través de l’Institut Nacional d’Estadística. Es van obtenir dades de 6.297 persones de menys de 14 anys, que suposaven una mostra representativa de la població pediàtrica espanyola.

L’estudi també posa de manifest l’impacte de l’asma i les al·lèrgies infantils en l’ús de recursos sanitaris, tant amb visites al centre d’atenció primària (CAP) o als especialistes com amb ingressos hospitalaris. Més del 30% de totes les visites pediàtriques a metges especialistes es poden atribuir a problemes derivats de l’asma o l’al·lèrgia, així com el 62% dels ingressos hospitalaris en el cas de l’asma o més del 22% de les visites a urgències en les dues malalties.

Temes:

Nens Al·lèrgia