Dotada amb 12.000 euros

Una beca distingeix un projecte sobre el telemonitoratge en la ventilació mecànica

La companyia de teràpies respiratòries Esteve Teijin premia la investigació d’una pneumòloga de l’Hospital de Sant Pau

  •  Viure connectat a una màquina: «La factura de la llum se m’ha triplicat»

  • MULTIMÈDIA | L’hospital a casa: la covid augmenta l’atenció domiciliària

Una beca distingeix un projecte sobre el telemonitoratge en la ventilació mecànica

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El projecte ‘Utilitat del telemonitoratge en el procés d’adaptació a la ventilació mecànica’, de la pneumòloga de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona) Patrícia Peñacoba Toribio ha sigut el guanyador de l’edició d’aquest any de la beca que concedeix la companyia dedicada a les teràpies respiratòries domiciliàriesEsteve Teijin.

La beca, l’objectiu de la qual és millorar i fomentar la investigació de les malalties respiratòries, està dotada amb 12.000 euros i distingeix el projecte més destacat en el camp de les teràpies respiratòries domiciliàries. La selecció ha sigut realitzada pel comitè científic de la Societat Catalana de Pneumologia, que l’ha donat a conèixer amb motiu de la seva Diada Pneumològica.

La companyia Esteve Teijin col·labora amb la Societat Catalana de Pneumologia per a la concessió d’aquestes beques que promouen la investigació sobre les malalties respiratòries i contribueixen a la innovació per a la millora dels tractaments.

Notícies relacionades

En les dues edicions anteriors, la beca Esteve Teijin va distingir dos projectes. El primer, ‘Estudio mediante técnicas Big Data de las causas de mortalidad en toda la población diagnosticada de Síndrome de Apneas-Hipoapneas del Sueño en tratamiento con CPAP en Catalunya’, liderat per Ramon Cabo, de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. El segon, l’estudi ‘Self-adaptive training-assisted oxygen delivery System. Efectividad de un sistema de regulación automática de oxígeno para reducir el tiempo de saturación y mejorar la capacidad de esfuerzo en pacientes con enfermedades respiratorias crónicas’, liderat per Rodrigo Torres Castro, investigador del Servei de Pneumologia de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Fruit de la unió entre Esteve Pharmaceuticals i Teijin, Esteve Teijin és una companyia experta i referent en teràpies respiratòries domiciliàries, que garanteix als pacients d’aquestes teràpies la continuïtat assistencial de l’hospital al domicili amb un servei d’excel·lència. A més, a través del programa Pharmate ofereix un servei assistencial especialitzat a pacients amb patologies respiratòries complexes.