Sanitat pública

Una campanya amb Carme Ruscalleda i Aitana Bonmatí reivindica el paper de les infermeres

El COIB recorda que aquestes sanitàries «són mil professionals en una cada dia de l’any» en vigílies del dia mundial

  • Salut oferirà incentius a metges i infermeres per a places allunyades de Barcelona

  • L’Escola d’Infermeria de la UB passa a ser facultat

Una campanya amb Carme Ruscalleda i Aitana Bonmatí reivindica el paper de les infermeres
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La xef Carme Ruscalleda, la futbolista del Barça Aitana Bonmatí, la periodista de Catalunya Ràdio Elisenda Carod i el periodista esportiu i ‘streamer’ Gerard Romero són els quatre famosos que participen en l’última campanya del Col.legi Oficial d’Infermeres de Barcelona (COIB) per reivindicar el paper de la infermera. Segons ha pogut saber aquest diari, la campanya ha costat entorn de 250.000 euros i no ha comptat amb el suport dels col·legis professionals de Girona, Lleida i Tarragona, que es desmarquen de la iniciativa, al considerar-la «molt cara» i al no haver-se tingut en compte la seva «opinió», segons fonts.

El 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermeria, però l’escola busca recordar que «elles són mil professionals en una cada dia de l’any». «Les infermeres són essencials perquè el sistema de salut funcioni. Són un pilar fonamental de la nostra societat i és gràcies a totes elles que podem tenir una vida més saludable, i per tant més justa i més lliure», reivindica el COIB.

La campanya del COIB fomenta el «sentiment i orgull de pertinença» del col·lectiu, que manifesta «connexió» amb la societat. D’aquí l’aparició de cares populars al vídeo, professionals d’altres àmbits amb una gran trajectòria i un bon equip darrere seu.

Notícies relacionades

Ruscalleda, Bonmatí, Carod i Romero apareixen al vídeo explicant que de petits volien dedicar-se al que es dediquen actualment. «Però ¿elles? [les infermeres] Elles sí que tenen mèrit, incansables dia a dia», diu la futbolista en un moment del vídeo. «Mil professionals en una de sola, jo em trec el barret», apunta Romero. «Mereixen tota la nostra admiració», segueix la periodista Elisenda Carod.

Segons el sindicat Satse, només a Catalunya falten unes 24.000 infermeres. La ràtio d’infermeria a Europa és de 8,4 infermeres per cada 10.000 habitants, mentre que a Espanya és de 5,3. La pandèmia de la covid-19 ha servit per visibilitzar el paper de l’atenció primària però, en concret, de les infermeres, que van liderar la vacunació i el diagnòstic.