Premis

Els 25 professionals més influents en la sanitat espanyola, reconeguts per Forbes

Forbes acaba de llançar una de les seves habituals llistes de líders, en aquest cas posant el focus en els 25 professionals que considera que són els més rellevants en la sanitat espanyola.

Els 25 professionals més influents en la sanitat espanyola, reconeguts per Forbes
1
Es llegeix en minuts

Situada i reconeguda, segons dades de l’OMS i altres organismes internacionals, com una de les millors del món, la sanitat espanyola fa gala de comptar amb alguns dels professionals més reputats en els seus camps internacionalment. Igualment, el sistema nacional destaca per l’eficiència, la qualitat i la col·laboració publicoprivada que permet incrementar la innovació i aportar noves solucions als pacients.

Investigadors, metges, laboratoris, col·legis professionals, distribució farmacèutica, gestors públics i privats, administració i polítics són alguns dels àmbits representats en aquesta llista de 25 referents que han contribuït a la transformació i millora de la sanitat en l’última dècada, segons Forbes.

Notícies relacionades

Entre el TOP 10 de la llista hi ha noms com la investigadora Margarita del Val; el cardiòleg Valentín Fuster; el promotor de l’ONT, Rafael Matesanz; la presidenta del CSIC, Eloísa del Pino; el director de l’Institut de Salut Carlos III, Cristóbal Belda; la vicepresidenta i directora general de Gilead, María Río; l’oncòleg Joan Massagué; el president de Cofares, Eduardo Pastor; el director general de Cartera Comuna de Serveis del SNS, César Hernández, i Ana Pastor, metge i exministra de Sanitat i Consum.

A més d’aquests líders la llista destaca altres representants com l’investigador Pedro Alonso; el metge i exconseller del País Basc, Rafael Bengoa; el president d’AstraZeneca, Rick R. Suárez; el president de Farmaindustria i de Novartis, Jesús Ponce; el cardiòleg de la Fundació Jiménez Díaz, Borja Ibáñez; la directora del Departament de Salut Pública de l’OMS, María Neira, i el president de Rovi, Juan López-Belmonte, entre d’altres.