En plena negociació amb el Govern

Els metges pressionen Salut i anuncien vaga també per a l’1, 2 i 3 de febrer

Metges de Catalunya reclama que les mesures plantejades pel departament «tinguin un efecte immediat i un calendari concret»

  • Metges de Catalunya i la Conselleria acosten posicions i continuaran negociant dilluns, dos dies abans de la vaga

Els metges pressionen Salut i anuncien vaga també per a l’1, 2 i 3 de febrer

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

El sindicat Metges de Catalunya (MC), el majoritari entre els facultatius, ha redoblat la seva aposta i ha anunciat vaga també per als dies 1, 2 i 3 de febrer, a més de la que manté per als dies 25 i 26 de gener. El sindicat es troba en plena negociació amb les patronals i la Conselleria de Salut dels nous convenis laborals. Continuaran negociant aquest dilluns a les 16.30, després que les converses mantingudes entre totes les parts dimecres fossin «satisfactòries» per al sindicat. Tot i així, ha decidit augmentar la pressió i anunciar més dies de vaga.

A aquestes aturades hi estan convocats tots els facultatius dels hospitals i centres d’atenció primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) i la xarxa sanitària concertada (Siscat). Els sindicats CCOO, CGT i Satse (el principal sindicat de la infermeria) van firmar el 23 de desembre amb les patronals el preacord del nou conveni Siscat  –incumbeix a la sanitat concertada de Catalunya, però Metges de Catalunya se’n va desmarcar–.

Les mobilitzacions «no s’aturaran després dels dos primers dies d’aturades», sinó que «el conflicte s’allargarà mentre no s’aportin solucions que puguin començar a resoldre els greus problemes que pateix el sistema, en especial la sobrecàrrega de treball i la crisi de facultatius derivada de les condicions assistencials, laborals i retributives que s’ofereixen als professionals», diu el sindicat en un comunicat aquest divendres.

Notícies relacionades

Segons MC, tot i que l’inici de les negociacions amb Salut ha «corroborat» que el diagnòstic de la situació i les preocupacions són «compartides», el sindicat reclama que les mesures que es plantegin per part de la Conselleria «tinguin un efecte immediat i un calendari concret d’aplicació».

MC apunta que les propostes s’han d’encaminar a la «planificació de recursos, la retenció del talent mèdic, la formació continuada dels professionals i la millora de les condicions de treball».