Invent valencià

El pintallavis antimicrobià que impedeix la propagació de virus, bacteris i fongs

El cosmètic, de color vermell intens, està elaborat amb extracte de nabiu i conté mantega de karité, vitamina E, provitamina B5, oli de babaçú i d’alvocat

1
Es llegeix en minuts
EFE

Investigadors del laboratori de Bioenginyeria i Biomaterials de la Universitat Catòlica de València (UCV) han creat un pintallavis antimicrobià que protegeix contra virus, bacteris i fongs. D’aquesta manera, qui utilitzi aquest producte evitarà infectar-se i propagar infeccions a altres persones. De la mateixa manera, es podrà compartir amb familiars o amics amb total seguretat.

Aquest nou desenvolupament del grup d’investigació liderat pel professor Ángel Serrano i compost també per Alberto Tuñón i Alba Cano, ha sigut elaborat amb extracte de nabiu en una base de crema per a llapis labial. A més, conté mantega de karité, vitamina E i provitamina B5, oli de babaçú i d’alvocat.

Notícies relacionades

A més, aquest pintallavis de color vermell intens és ràpid en la desactivació completa de virus, tant amb embolcall com sense, ja que només necessita un minut de contacte per aconseguir-ho, segons un comunicat de la institució acadèmica.

La investigació de l’UCV s’ha publicat a la revista internacional ‘Applied Materials & Interfaces’, editada per la Societat Nord-americana de Química. Els bacteris resistents a múltiples fàrmacs, micobacteris model de la tuberculosi i fongs es van inactivar durant les cinc hores posteriors a estar en contacte amb el pintallavis, segons l’informe.