Pobresa infantil

El Clínic fa revisions visuals a més de 200 nens vulnerables

Els problemes visuals afecten un de cada quatre menors en edat escolar i un 25% d’estudiants

El Clínic fa revisions visuals a més de 200 nens vulnerables

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital Clínic de Barcelona ha proporcionat revisions oftalmològiques a 200 nens de llars vulnerables que participen en la campanya ‘#Invulnerables amb Visió’, impulsada per la Fundació La Caixa, sor Lucía Caram i Natural Optics Group.

Segons dades de l’Acadèmia Americana d’Oftalmologia que esmenta aquest dilluns la Fundació La Caixa en un comunicat, els problemes visuals afecten un de cada quatre nens en edat escolar i un 25% de la població estudiantil és susceptible de tenir problemes no detectats com la miopia, hipermetropia, astigmatisme o ull vague.

Les revisions les ha portat a terme un equip encapçalat pel cap del Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Clínic, Bernardo Sánchez-Dalmau, i nou especialistes en oftalmologia, cinc optometristes i personal administratiu.

Després de la revisió, han ofert ulleres als menors que les necessiten, que han pogut escollir i a qui s’ha facilitat les lents adequades per a la seva graduació, edat i ús.

Els oftalmòlegs del Clínic han recordat que la visió es desenvolupa durant els primers sis o set anys de vida, per això recomanen que els nens tinguin una avaluació de la seva visió quan entren a l’escola, al voltant dels quatre anys, i repetir el control una vegada a l’any.

‘#Invulnerables amb visió’ va néixer el 2018 amb l’objectiu de «vetllar per la salut visual dels nens per garantir el seu benestar integral» i «donar el suport fonamental per al seu desenvolupament cognitiu»; des d’aleshores, s’han realitzat vuit jornades de revisions oftalmològiques en diferents centres de Catalunya.

Pobresa infantil

Segons la Fundació La Caixa, el programa impulsat per sor Lucía Caram i la mateixa fundació «lluita contra la pobresa infantil» i «treballa per desfer el cercle de la pobresa hereditària, fomentant la igualtat d’oportunitats».

Notícies relacionades

El programa ‘#Invulnerables’ es troba present allà on els indicadors de la Generalitat marquen més pobresa infantil: Manresa, Manlleu, Tarragona, el Vendrell, Tortosa, Lleida (barris de la Mariola, ctra. de Sant Pere, Balafia i Pardinyes), Girona, Salt, Figueres, Lloret de Mar, Banyoles i Ripoll-Sant Joan de les Abadesses.

Des que el programa ‘#Invulnerables’ es va engegar fa sis anys, s’han atès 1.516 famílies i 2.794 nens.