Malaltia minoritària

L’Hospital de Bellvitge, centre de referència espanyol en la malaltia d’Erdheim-Chester

  • És un tipus de càncer de sang que afecta només 1.500 persones al món, tot i que els metges adverteixen que és possible que estigui infradiagnosticat

L’Hospital de Bellvitge, centre de referència espanyol en la malaltia d’Erdheim-Chester

Hospital de Bellvitge

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Aliança Global en Malaltia d’Erdheim-Chester (ECDGA, per les seves sigles en anglès) ha designat l’Hospital de Bellvitge com el primer «centre de referència» espanyol en aquesta patologia, ha informat el centre en un comunicat aquest dijous.

L’Erdheim-Chester és una malaltia minoritàriaque afecta 1.500 persones al món, tot i que des de Bellvitge han advertit que és possible que estigui infradiagnosticada.

Es tracta d’un càncer de sang que causa una acumulació, en teixits i òrgans, de cèl·lules que normalment combaten les infeccions i, a causa d’aquesta infiltració, els teixits i òrgans es tornen densos i fibròtics.

Notícies relacionades

Sol manifestar-se clínicament en forma d’inflamacions que poden afectar qualsevol part del cos, com els ossos, els vasos sanguinis, el sistema endocrí i el sistema nerviós central.

Ara l’hospital forma part de l’organització sense ànim de lucre dedicada a la conscienciació, educació i investigació d’aquesta malaltia de la qual formen part més de 35 centres de tot el món.