Segons els experts

Aquests són els efectes de la vacuna de la covid en infants menors de 5 anys

Els Estats Units han donat llum verda a administrar la injecció als infants des dels 6 mesos d’edat

  • ¿Té efectes secundaris la quarta dosi de la vacuna de la covid?

  • Aquesta és la relació entre la covid persistent i la fatiga

Aquests són els efectes de la vacuna de la covid en infants menors de 5 anys

EFE / Caroline Blumberg

2
Es llegeix en minuts

L’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA, per les sigles en anglès) ha aprovat l’ús de les vacunes contra la covid-19 per a nens a partir dels sis mesos d’edat. D’aquesta manera, els nens de fins a cinc anys, que fins ara es trobaven fora dels grups de població potencialment vacunables, podran rebre la injecció als EUA.

Notícies relacionades

Prèviament, un comitè d’experts ha estudiat els riscos d’administrar la vacuna en aquesta franja d’edat i ha considerat que els beneficis eren molt més grans que els possibles perills. Tanmateix, la injecció en nens petits també té diversos efectes secundaris que apareixen durant els dies posteriors a la vacunació.

Efectes més comuns

Dolor al braç

Una de les conseqüències més habituals en els nens menors de 5 anys és patir dolor, enrogiment i inflor al lloc de la injecció. Es tracta d’un mal que desapareix a mesura que passen els dies i que és molt comú també en la població adulta.

Febre

Entre els efectes més destacats per la FDA en l’informe es troben també els episodis de febre, que afecten tant els nens vacunats per Pfizer com per Moderna. Al cap d’un parell de dies, en la majoria dels casos, han de tornar a la temperatura corporal normal.

Fatiga

Igual com amb la població adulta, els experts consultats per les autoritats nord-americanes indiquen que és freqüent que els nens sentin fatiga després de la injecció. Els informes, això sí, confirmen aquest efecte sobretot en els pacients de 3 a 5 anys.

Mal de cap

Tant Moderna com Pfizer informen que el mal de cap és molt freqüent entre els vacunats d’aquesta franja d’edat. Es tracta d’una molèstia també present entre els efectes més comuns de la resta de grups poblacionals vacunats.

Calfreds

Els calfredstambé són una conseqüència habitual, d’acord amb els estudis de la FDA. És una molèstia que pot estar lligada a les dècimes de febre esmentades anteriorment, que afecten la temperatura corporal i provoquen que els nens febregin.

En l’informe, també es destaquen efectes secundaris com l’alteració del son, la pèrdua de la gana, irritabilitat i, en el cas de Moderna, possibles nàusees i vòmits en els pacients de 3 a 5 anys.

Efectivitat alta

Cal destacar que tant en les vacunes de Moderna com en les de Pfizer, les dues úniques marques que han sigut autoritzades per a aquest grup poblacional als EUA, el nivell d’efectivitat registrat en menors de 5 anys és comparable al dels adults, segons ha informat l’Administració d’Aliments i Medicaments.